Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Mi nemase logika. Obicno vo resenie pisuva konkretna suma kolku treba da se isplati, a ne jas da pravam presmetka na za 70%. Stom kaj site e taka togas toa e .

2. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Нема кај мене ни денес :( :(

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.225
    Ни кај мене нема, им се јавив денес, и рекоа секој ден би можело да имаме исплата.
    Одобрено е(waiting)

На Thallia и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Ни кај мене нема.
    Мене не ми ни вратија на меил:swear:

На Thallia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Vo fond mi kazaa deka na pocetok i na kraj na mesec ima isplata. No, prijatelki koi veke zemaat boleduvanje mi dadoa informacija deka na pocetokot na mesec imale 2-3 grupi pa zavisi vo koja grupa ke se padnete. Sledete denovive . Ako e odobreno sigurno ke stigne. Stom moevo od mart stignalo vcera( jas denes proveriv) sigurno ke vi isplatat i na vas.

На Thallia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  6. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Moram da spodelam so vas. Konecno nekoj od Boga praten covek da mi objasni ubavo ona sto so meseci se obiduvam da si go objasnam.

Znaci, dodeka sme na boleduvanje zimame 70% od plata. Ako odime spored resenie togas 70% od taa suma sto ja pisuva vo resenieto se mnozi so 173 rabotni casa i ja dobivame sumata koja ke ni bide isplatena( ova dokolku se raboti za cel kalendarski mesec).
    Dokolku se raboti za del od mesec se mnozat rabotni denovi x 8 rabotni casa x 70% od iznosot vo resenie.

Tamu kade sto nema promena vo plata ednostavna e procedurata za presmetuvanje na osnovica odnosno od poslednite 12 primeni plati.

Tamu kade sto ima pokacuvanje ili namaluvanje na plata ima vlijanie na osnovicata, a so toa i na iznosot koj shto ke bide isplaten. Odnosno prosek od 12 plati se deli so prosek od rabotni casovi za poslednite 12 meseci i dobivate kolku ke iznesuva eden raboten cas koj shto treba da vi stoi vo resenie i od koj ke presmetate 70%.

Za porodilno boleduvanje, celata suma ( znaci 100%) sto ja pisuva vo resenie se mnozi so 173 rabotni casa i se dobiva iznosot na pprodilnoto boleduvanje.

Vazno! Mesecite dodeka sme bile pod firma 90% boleduvanje i 70% preku fond ne ni vleguvaat vo prosek za presmetka za porodilno boleduvanje. Shto znaci, ako vo tie meseci sme imale namaluvanje ili zgolemuvanje na plata vo firmata , nema da ni vlijae na iznosot na porodilnoto zatoa sto ne sme zimale plata preku firma tuku sme bile isplakjani preku fond.

Dokolku go prekineme boleduvanjeto porano, za prosek na boleduvanje se presmetuvaat vkupno 12 meseci koi se sobiraat nanazad od mesecite od zatvaranje na patolosko boleduvanje do otvaranje na porodilno boleduvanje i meseci od pred otvaranje na patolosko boleduvanje.

Ova e vazno za onie koi imaat promeni vo isinata na platata.

Se nadevam deka me sfativte i deka ke bide od korist za ponatamu na site nas.

На Thallia, Alishan30 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ден Дончев даде оставка. Дур средат потписник фзо, мислам ќе почекате.

8. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Јас имав прва исплата на боледување околу 15 април, за март. Не знам зошто уште ви немаат исплатено. Проверете во фирмата или во фондот, можеби не се комплетни документите.

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.225
    Се е проверено, веќе 4 пати од април наваму.
    Имало одобрение, печат за одобрено има, спецификации имале одобрените, и се чека исплата. Ќе биде може 2 плати наеднаш, таман и за април стигна време да се исплаќа

На Thallia и Ivyano им се допаѓа ова.
  10. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас секогаш 25-27ми во месецот имав, овој месец кој знае што се има случено...|(
    И кај мене е се во ред со документите... Ако чекаме два месеци да исплатат наеднаш, свршивме работа (facepalm)
    Сите планови пореметени ;(

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    442
    Има ли кај некој исплата за март кај мене уште нема

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Кога ќе видам нова нотификација од темава, мислам дека некој споделил за долгоочекуваниот прилив на средства :D
    Ама не, нема па нема... Ова веќе е загрижувачки :shake: :worried:

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.225
    Нема ни кај мене, јас престанав да ги чекам.
    И се радувам на 2 плати наеднаш кога би ги добила:D

На Kate Rina 93 и Thallia им се допаѓа ова.
  14. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Нема ни кај мене.
    Пак ѕвонев, рекоа одобрено е за исплата за датум од 1ви до 19 март, значи и помала сума на пари. А јас имам документ даден од 20.03 до 20.04.
    Не ми е јасно зашто тој датум го пишува? Ќе ми следува уште една исплата после ова? Навистина не разбирам на кој начин прават исплата.
    А за датумот кога ќе ги исплатат и овие пари до 19ти март рекоа не пишува датум, да се јавам во вторник после 13 часот.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако ве исплаќаат прв пат ќе чекате два месеци,ако веќе почнале со исплата треба да е редовна и отприлика на ист датум. Али првиот пат знаат да каснат и третиот месец да пуштат за претходни два.

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Се е кај нас крш. И нервоза и без нервоза секогаш ние сме тие што чекаме...:(

На Maja92@, Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    @Alishan30 и јас сум со конзилијарно. Секој месец одев на конзилијарно, датум не смееме да утнеме, да закасниме, а ваму тие каснат.
    Океј е, нека каснат ама нека кажат дека овој месец нема да има исплата, да очекуваме нареден и готово. А не да не врткаат:swear:

@LadyC Мене последна исплата требаше да ми е ова. Никогаш не ми каснеле толку многу, ниту па датумите ми ги имале вака утнато.
    Од 19.02 до 19.03 сум зела исплата некаде крај на март.
    Сега требаше од 20. 03 до 20.04 да ми исплатат. А тие друг датум ми кажуваат.. Катастрофа е.

На Alishan30 и LadyC им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Божее... Распад систем... Инаку зашто си 8ми месец ова треба да ти е последна исплата, кога си на патолошка 45 дена пред термин те праќа комисијата на породилно.
    @kukla21 сигурно знае повеќе од мене оти тоа и е струка (ако добро памтам) , јас ова низ сенка памтам од пред 4 години кога бев на патолошка.

На tina9, Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.225
    На 28.04 рекоа до 30.04 ќе биде,
    На 04.05 рекоа ќе биде за брзо,
    Еве и 07.05 помина.
    Не ѕвонам веќе:shake:

На Thallia и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    @LadyC во 8ми месец влегов на 28ми април некаде. Требаше само 7миот да ми го платат. А бидејќи со паталошка е 45 дена пред термин породилното,8миот требаше да е последен , но кога бев да извадам боледување ми рекоа дека веќе не даваат, да одам со потврда. Фактички сум на товар на фирмата, а и подобро, ќе нема да морам да отварам породилно 45 дена порано. Ќе терам додека важи мерката.

Се нервирам што прашувам и кога ќе се јавам, зашто е вака, истите прашања од погоре ги поставувам и добивам "Не знам" одговор :swear:

На Chuchanov, Alishan30 и LadyC им се допаѓа ова.