Ајдеее, ова нешто ново? Од кога паѓа последниот месец на фирма? Па ај нека ги дадат сите 9 де. Ич да не ни дава државата ништо, да не им сметаме. Цел живот ќе плаќаш осигурување и СЕКОГАШ ќе се најде изговор да не се даде.
45 пред термин, ама ако сакаш можеш одморот да го земеш во тој период, не е проблем. Сега најверојатно решиле да се користат мерките од Влада. Малку е глупаво тоа, затоа што ако треба да си на боледување, на боледување треба да си. Користењето на мерките не е баш така наивно и не иде во полза на нас. Прво, бидејќи користиш мерки ќе ти земат одмор од 2020, после ако уште не си на породилно, а не одиш на работа ќе ти следи исплата од 50%. Одморот знам сите си го „штедиме“ за после откако бебе ќе се роди. Што се однесува на исплатите. Ви реков и пред некој ден. Ден Дончев си даде оставка. Дур нема нов назначено, имаат проблем со потписник. Нема кој да ги валидира исплатите. Не се нормални. Мене ме фати вака еднаш. Мислам кога Ден Дончев стана, а тој претходниот го разрешија. Така да следете кој ќе биде в.д. или нов директор и тогаш ќе има исплата. И друг битен фактор, нема пари. Не за џабе бараа да им донираме ДДВ. Таа администрација треба од некаде плата да зема, а намалени се приходите во буџет.
Боледувањето од комисија ми е до 11.05.Дали ке биде проблем матичната на 11.05 да ги пушти док до комисија имам со денешен датум документ од систина ама нема да успеам да и го однесам
Pa zosto ne go pustis na viber na maticnata i ona ke go pusti na imel vo fondot sega radi virusot taka pravat.
И кај мене има, само за март. Малку шок ми дојде сумата, сакам да сум на работаада си земам повеќе парички, не сум навикната вакаама, тоа е.
Мене помала сума ми исплатија од тоа што требаше. Ама веднаш се јавив, рекоа ќе ја пуштат цела сума ама на неколку пати.
Израчунав, 70% точно ми исплатиле кај мене. Само јас треба да го сварам моментот за помалку примањаќе биде, ќе морам да го сватам тоа
Теши се, речи си , а воопшто да немаше примања? Вака добро е А мене од таа мала сума што ни е 70 % мене само 30% ми пуштиле. Ќе се онесвестев кога видов. Среќа фин човекот од фонд па ми објасни убаво
Богами да, сега во споредба со тебе срам ме фати Ништо Кате, ѕвони им и остатокот да ти го пуштат, ќе се среди ваљда
Ми рече дека сега пошто сум при крај, пуштале така, за кога ќе го отворам породилното да ми дошла исплата од 1ви до 1ви Вели сега ти е исплатено од 1ви до 19 март. Рече ќе имаш уште нешто ситно од 20 март до 1ви април. И после рече уште една исплата ќе имаш за април целосна и толку вели, после боледување си отвараш. Мене битно ми беше да не зезнале овие моиве од фирма. Тој рече сите документи се доставени и се во ред и ќе си добиеш исплата, само ете на ваков начин
Можно е до крај на овој месец и за Април да ни исплатат или нема шанси? И кај мене каснеа многу за Март