Denes se imam javeno nad 20 pati ama nishto ,ne znam dali ima nekoj drug broj da se javime da prashame. Jas vrtam na 02 32 89 083
А да си проверите и во фирмата? Од фебруари сум на боледување и досега сум немала проблем со исплата, редовно добивам плата 2 недели откако ќе земат колегите. Минатиот месец малку задоцни исплатата, ама тоа кај сите мислам беше така.
Kaj mene mm mi gji dostavi dokumentite direktno vo fondot. Ali mozhno e da cheka tolku oti e prva isplata. Dokumentite za isplata za maj se podneseni na 15juni i seushte nishto.
Не знам што е финтата со првата исплата. Јас првата исплата ја добив веднаш следниот месец, без доцнење, дури и порано отколку што мислев. Никакви документи не носам по фондови. Фирмата си средува тоа. Јас само им го праќам решението за боледување.
Што точно документи им праќаш? Јас за првото боледување сменив матичен и го имам само документот кога е почнато боледувањето и комисиското, па земав одмор и па почнав на боледување. А го немам тоа завршното боледувањее и незнам дали поради тоа не ме исплаќаат
Во фирмата само им го праќам решението за боледување, тоа од кај матичниот го земам, ми се јавува тој кога е готово, и толку. А нему му го праќаат од фондот.
Kje provwra Prashav sega vo fondot vo mojot grad mi rekoa deka se vo red dokumentite da chekam isplata ili da pisham meil Skopje. Ima nekoj oficijalen meil zatoa da se prasha?
Konechno mi krenaa vo Skopje,se e vo red so dokumentite,isplata seushte nema,od narednata nedela da ochekuvame