Ima nekoj denes isplata? Denes prashav vo fondot vo mojot grad zoshto seushte nema isplata za maj, a od Sk me izvestija deka ovaa nedela treba,i dobiv odgovor deka kje kasni isplatata.
Се нервирам кога така кажуваат. Од почетокот на фебруари почнав со боледување, на 13-14март ја добив првата исплата. Ни доцнење зашто е прва, ни ништо.
Ne znam i jas zoshto e toa taka kaj nekoi , dali mozhe deka jas na 15juni gji podnesov dokumentite za maj,oti togash plata isplakjaat od firmata kaj mene.
Мене од фирма ми средуваат, јас само им носам решение од комисија. Плата земав на 1-ви претежно, а сега боледувањето го земам 2 недели откако во фирмата земаат плата. Не знам што да ти кажам. Сѐ ми било навреме досега. И прва исплата и втора...
Кај мене документи од фирма носат после 20ти во месецот и обично околу 10 наредниот месец имам исплата
Mozhe kje imam sreka utre shtom i kaj tebe e taka,znachi nekade 2-3 nedeli od ko kje se dostavat dokumentite ima isplata,ako ne drugo mozhe krajot na mesecot da mi se posrekji da imam i za dvat meseci
Да така е некаде после 2 до 3 недели од доставување на документите.Дали ѕвонеше во фонд да прашаш дали ти се во ред документите?
Da,da i proshlata nedela se javuvav i sk i ovde vo mojot grad mi rekoa deka se vo red dokumentite da chekam ovaa nedela isplata,i vchera pak prashav kaj nas vo fondot mi rekoa deka isplatata docni.
Fal fala ti mnogu! za da znam dali e mozhno da ochekuvam i jas denes oti i za maj nemam zemeno,ama denes od fzo mi se javija da chekam isplata do kraj na mesec.