Девојки по прв пат треба да имам исплата за боледување од фондот па ме интересира после колку време вие добивте исплата ? Фирмата исплати плата на 7 Треба да добијам исплата за јуни
Mene prv mesec pod fondot mi e maj,i seushte nemam isplata. Firmata isplati plata na 12 juni,dokumenti podneseni na 15 ti lichno i seushte nemam. Mi rekoa do kraj na ovoj mesec treba da imam isplata,taka da kaj site razlichno,lotarija
На сите различно 45 е обично пред термин али комисија ако е во добро расположение и ти продолжи до покасно боледување тогаш покасно и ќе си го отвориш
Јас пратив нови документи и тоа 45 дена пред термин, ми одобрија до 2 дена пред термин. Така да, пробај ништо не губиш
Само инфо едно.Ако користиш патолошка од почеток до крај, дали после исплатата на трудничко ке биде малку помала?
Eве се јавив на раб, ми кажаа дека користев 9 месеци патолошка и тоа влага у просек затоа нешто ми е скратено сега во исплата на трудничко боледување.
Не го разбирам ова баш што ти го кажале.. Како може патолошката да влегува во просекот? Јас бев на патолошка од почеток до крај и тогаш зимав 70% од просекот,а сега на трудничко си зимам 100%. Ништо не ми е скратено. Да беше патолошката како просек ќе зимав многу помалце,види по законите на интернет прочитај како е за да не те излажат
Reshenieto sho go dobiv za patoloshkafa bremenost ubavo pishuva deka ne vleguva vo prosekot na isplatata za porodilno i deka porodilnoto e 100%
Се договоривме со претпоставените на работа. Ќе си извадам патолошка и ќе ми го продолжат договорот. Во спротивно не верувам дека ќе можеше. Како и да е исполнувам услови за боледување. И јас ќе се чуствував виновно да им барам продолжение на договорот а да се "санкам" со уредбата за корона. Доволно се овие 6 месеци. Фала им на разбирањето. Сега прашањето ми е кон фондот упатено. Документи носи сопругот во фирма и од фирмата зависи кој денови во месецот да очекувам исплата или од фондот?
Така ми кажа благајничката сега.Над 6 месеци патолошка влагало у просек.Шо да кажам, еве и од социјално ми се потврдува. Абе не верувам на клиника работам ги знаат правилата.Да прашам у социјално едино.Мада и пред да се породам ми кажа матичниот прекини патолошка земи го одморот да не ти влезе у просек на плата?!?!? Бог да чува, еве трет пат земам 1900 помалку.Ај ке видам у социјално.