Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас ги носам одма штом ми одобри комисијата сега за сега ми пуштаат редовно

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Luna91 јас и ти ептен исто боледување имаме. И датите ни се поклопуваат хахаха.

Јас ќе ги носам на 31.05. Секако пресметки колку треба да ти исплатат од фондот ќе се прават откако ќе помине платата.

3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.211
    Допаѓања:
    17.887
    @kukla21 @karibian а што точно се носи? Мислењата од комисија, боледување од матичниот, трансакциска. Уште нешто?

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас принтам барање на страната на фзо. На него јасно пишува кои документи се носат, а тоа се:
    доказ за трансакциска сметка и ИСР образец од матичен гинеколог. Мислењето од комисија не се носи. На самото барање пишува дека мислењето од комисија се носело за боледувања пред 2014 година (мислам оваа година беше).

http://fzo.org.mk/default.asp?ItemID=AFCEBD1C4148A34EA9769F757FF69E7F

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.211
    Допаѓања:
    17.887
    Фала ти кукле.
    Ќе ти кажам на први што сум направила на комисија за да си бараш опции. Се решив да одам, па ако ми отворат порано боледување ќе користам цел одмор на крај и исто ќе ми се фати. Да не комплицирам сега.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Може со мм ќе се видите. И јас сум на комисија тогаш. Додуше на 02 сум, ама мм оди порано :)

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.211
    Допаѓања:
    17.887
    Ќе се видам со мм. На иста мака се :D.

Ќе се видат мислев. (facepalm)

Последна измена од модератор: 3 јуни 2017
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Те разбрав. Без гајле :)

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Девојчиња, знаете како одат буквите за комисија неделава?

10. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Минатиот понеделник буквата А, беше втора смена, оваа недела е прва.

11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    Здраво, јас во потрага на идеи и совети.
    Овде сте активни повеќето кои сте на патолошка бременост. Дали има некоја кој е врзана во кревет?
    Идеи,совети, како да минува ова времето :lol:

12. swordfish

swordfish Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    157
    И јас седам дома како тебе, јас или читам книга или најново земав да плетам,, купив игли и конци и на интернет најдов сајтови за почетници многу добро се опишани сите постапки. Ќе видиме што ќе направам сакам да долета нешто за бебушот. Пробај добра занимација е и опушта по малку.

На AnonimnaDevojka и Momichka им се допаѓа ова.
  13. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Jas sum so invitro I nosam isto dve bebenca. Sekoja povekeplodna bremenost ja tretiraat kako rizicna.
    Jas od pocetok kuso odev na rabota, koga pocna gadenjeto sakala nesakala morav I sedev doma. Vo 4 mesec nekade pocnav na rabota I odev do sega do 28 nedela. Od ponedelnik sum na odmor, I veke nema vrakanje na rabota.. celo vreme mi pisuvaa doktorite miruvanje I boleduvanje, ama jas 3 meseci si odev na rabota. Mi bese dobro I ne custvuvav teret od bremenosta. Rabotata mi e so sedenje. Okolu 26 nedela veke koga sedev me bolese grbot na rabota. Jas aktivna sum, doma jas zacistuvam, sto da se pravi se mora I toa, vnimavam kolku mozam ama daleku deka lezam I miruvam.. sega ti vidi kako ke bides I kako ke se custvuvas, nemora da znaci ako sme imale problem da zabremenime deka ke imame problem I vo nosenjeto na bremenosta..

На facule, stevemila, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Ja se iznaresavav sudoku, tablanet -ako imas drustvo, i citanje knigi :) televizija- serii probav ama glava me bolese mnogu valjda mi smeta po cel den da se zracam. Samo povremeno gledav tv:) prvite edna dve nedeli se najteski, posle e veke navika. Jas ja teram poslednata- se nadevam nema da mi go prodolzat lezenjeto. So lesno - i se za krajnata cel. Isto taka dosta spijam- 10-12 saati taka da pola den otisol.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Mene od vcera mi rekoa deka grloto na matkata mi e omeknato, denes sum 29 nedela, bliznacka bremenost, drugo bebinja bea dobro, plodova voda imaa, jas ne sum imala kontrakcii.. mi rekoa miruvanje normalno. E sega da ve prasam postojani lezite, toa znaci miruvanje ili lezite, sedite, sega moze e glupavo prasanjevo ama mene mi e novo, jas do petokot si odev na rabota se normalno si pravev.. voopsto nisto ne rabotite, nikade ne odite.

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    јас @Paka одам само до кујна и веце, без многу стоење.
    и само до болници кога излегувам. 6та недела имам само со неколку лица и со форумот контакт.
    работата... од утро пракам мејлови, средувам податоци и така.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.129
    Допаѓања:
    124.446
    @Paka прашај си го гинекологот што значи тоа. Има некои труднуци не смеа од кревет да станат само до веце, прегледи толку. Не се сите исти. Мене ми рекоа мирување и прашав што значи тоа. Работам по дома, искачам до продавница, 2 пати бев и по 100 км до друг град. На кафе излегувам 1,2 неделно исто и сити мол или др. место кога треба да купам нешто. Сега сум на фризер :D

На Seduction, Antebellum, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Mene mi rekoa miruvanje pa posle koga se vrativ so krvarenje mi rekoa Strogo miruvanje. Ne mi objasnija konkretno megjutoa se podrazbira samo do wc. Banjanje sto e mozno pokratko da trae, jas deka stavam krinon sekako morav sekoj den da se mijam, so strav ama morav:). Lezam vo horizontala celo vreme osven za jadenje vo polulezecka sostojba nekoj pola saat zasto inace osekjam mi se vraka hranata, i onaka mi e usporen metabolizmot od progesteronot sto go primam. Lezenje na leva strana ili na grb ama ja sum uste vo prvo tromesecje pa mozam na grb. So lesno.

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.129
    Допаѓања:
    124.446
    Како пресметуваа за боледување? Од просек на 12 месеци плата 70 посто или од последна плата 70? Ако е по последна утврдена плата која ми ја пишува и во договор ми исплатиле денес 2,3000 помалку :?:

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.488
    Не е така проста пресметката. Не е од просек, ама зависи од работни часови.
    Значи платата ти ја делат со максимален законски број на работни часови, а ти исплаќаат колку што има фактички работни часови во месецот.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.