А има ли шанси да е помалку денови отворено породилното? 45 дена ми излегуваат на крај на август околу 20ти да ме стават на породилно. А дури почеток на октомври ми е термин. Имам ли друга опција, ако знаете? Или да се вратам на работа тој месец пред пораѓај? Одмор да користам? Комисијата ми бара сега на 12ти на конзилијарното да има и веројатен датум на пораѓај, изгледа ќе ми ја затворат патолошката бременост.
Mozhes da korostish odmor,i ako sakash posle pak boleduvanje nekoj den od opsht matichen doktor pa da otvorish porodilno. Ali boleduvanjeto posle pagja na teret na firmata, pa da ne ti napravat problem.
Колку што гледам ваљда ради ситуацијава продолжуваат повеќе, не знам дали сега би можела да користиш мерки од владава наместо да отвараш трудничко да седиш дома со потврда од матичен гинеколог за ова можеш гинекологот да го прашаш. Јас секако сум пред тебе со термин до 4ти ми е боледувањето па ќе ти кажам за колку ми е продолжено , а и да од општ матичен можеш само 15 дена да користиш а после пак ќе треба да отвориш трудничко бидејќи нема да може матичен гинеколог да ти даде боледување
Околу 20 ти август ќе пратиш нови документи од конзилијарно, незнам до кога ти е датумот за продолжување. Пишав јас и погоре дека ми го продолжија од 45 дена до 2 дена пред термин
На 12ти ми е следната комисија а од 20ти би било 45дена пред терминот за пораѓај. Значи, ако добро те разбрав, доколку специјалистите ми дадат конзилијарно до 12ти Септември пример, тоа значи дека би можело покасно да ми во отворат породилното? Чудно ми падна што на извештајот од Јули комисијата ми пишала следно да однесам ново конзилијарно и веројатен термин за пораѓај, затоа помислив дека планираат да ми ја затворат патолошката.
Не знам од каде им е таа информација,јас лично прашав во фондот ми рекоа месеците на патолошка не влегуваат во просек за исплатат на породилното
Вака... Мене ми беше одобрено од 14.05 до 08.07, датумот 08.07 ми е 45 дена пред термин, терминот ми е 22.08 е сега на 08.07 пишеше контрола, пратив нови документи ама и матичниот ми пиша датум до крај и ми одобрија до 20.08
и ја така мислам.ке вртам у фонд у понеделник, мислам нешто у благајна не ми објаснијако што треба или и нив не им е најјасно!
Имам отворено боледување од комисија кое ми трае до 31.07. На 31.07 треба да се јавам за конзилијарно мислење. Е сега прашањето ми е дали конзилијарното ќе биде електронски како што беше до сега од комисија или те праќаат директно по болници?
Конзилијарно мораш да си извадиш дирекно од некоја болница(ГАК,чаир,систина или ре медика) а потоа твојата матична го праќа конзилијарното електронски до комисијата
Од 24.06 сум на породилно. Имам патолошка до 13ти јуни... Имам ама немам Дека помалку па ме заборавија
Devojki dali znaete posle 30 dena boleduvanje na tovar na firma go prodolzuvam so patoloska bremenost kako odi potoa koi dokimenti trebaat i kade da se odnesat procedura
Матичниот ти дава упат за болница, таму те прегледува доктор, добиваш мислење, му го носиш на матичниот, тој го проследува тоа до фондот.