К-15 зема само приватниот сектор, државниот не. Штом си во приватна фирма, ако имаш 6 месеци стаж годинава, ти следува.
Кога се поднесуваат документи на шалтер за продолжување на патолошка бременост, дали треба да се пополни барање претходно и сл. или само да се достават до шалтер?
Матичниот гинеколог ја продолжува пушта меил до комисија и чека одговор, не работат шалтерите во букурешт
Мене продолжена ми е, одобрено од комисија, ама за да добијам исплата од фондот, треба да ги однесам документите, па дали за достава на документација треба барање?
Девојки колку треба да е стар извештајот од специјалист за да продолжи матичниот боледување? Ми поминаа 15те дена а сега ми е докторката на одмор. Кај замената имам извештај за давање ама е направен пред 13 дена на гак.
Да треба барање,ти го даваат од фондот си го пополнуваш и заедно со комисиското боледување,боледувањето од матичниот,копија од лична карта и трансакциска сметка,сето тоа си го доставуваш
За да поминеш комисија мораш да имаш конзилијарно мислење,обично се издава со времетраење од 60 дена конзилијарното
Јас бев на комискско на ГАК, и само 30 дена ми е продолжено боледувањето, затоа што сметаат дека немало потреба, па сега не знам како оди ова конзилијарно, не ми е јасно баш, и ова за патолошка бременост како ти отвараат патолошка?
Мене два пати специјалист ми продолжува и од комисија 30 дена. до сега ми враќаа одговор дека наредно само извештај од специјалист треба е сега пишува дека извештај и конзилијарно мислење треба
Zdravo mamichki Sakav da ve prasam vo vrska so isplatata od fondot. Prv pat treba da mi ispalati fondot , zatoa sto neli prviot mesec plata isplakja firmata. Pa sakav da ve prasam, dali treba nekoi dokumenti da se dostavat do fondot ili firmata gi isprakja do fondot? Zasto boleduvanjeto od maticnata i od komisijata im go isprativ na firmata. Blagodaram mnogu
Kaj mene firmata zema plata na 1vi , mene seuste ne mi isplatil fondot. Dali i kaj vas kasnat so ispalta od fond? Prethodno imav citano deka kasnele no deka sega prv mesec mi e pa ne sum upatena mnogu
jas minatiot meces zemav prv pat od fondot isplata.obicno otkako zeme firmata.posle nepolni dve nedeli ima isplata od fondot.minatiot mesec nemase kasnenje.kaj I da e ke treba sega ovie denovi da imas I ti isplata stom fimata dala na 01.mozes da se javis vo fondot po maticen br.ke ti kazat vo koj status si.jas taka se javam I znam do kaj sum.
Три месеци сум преку комисија и ми продолжувале по 30 дена зошто сега само 15 дена и тоа нема ни 15 на 17ти овој месец ми истекува и ми профилжуваат до 31 овој месец некако чудно ми е