И мене така ми наравија еднаш,па морам пак во систина да си вадам извештај и ми се фати 2 пати во месецот да си дадам пари
2350 секогаш кога одам на преглед и ми даваат извештај,а кога ми даваат конзилијарно на 60 дена плакам 2650
Девојки јас сега бев за конзилијарно во систина ми дадоа го однесов кај матичната пошто претходното ми беше со денес и ми се јавија да ми кажата дека ми е продолжено до 15.09 а на конзилијарното што ми го дадоа од систина пишуваше до 12.10 па баш ме зачуди зашто само еден месец ми е продолжено а нели со конзилијарното се продолжува за 60дена.Дали на некоја и се има случено вака да и направат?
Катастрофа кај треба да се пазиш да не се движиме ем за коронава и за други работи они што прават овие два дена значи се изнашетав
Тоа комисијата во поликлиника букурешт одлучува колку ќе ти продолжат а на конзилијарното што ти пишува до 12.10 изгледа е предлог само еве мене цело време по 30 ден сега само 15. Немора да значи дека мора 60 дена од 30 до 60 даваат
Tака е..и јас добивам козилијарно за 60дена.а комисијата одобрува за 30.со истото потоа ќе ти се продолжи.и мене не ми беше јасно,а имаме близок човек од комисија и ми о објасни дека без разлика што е 60дена они 30одобруват
И моето конзилијарно е на 60 дена, ама комисија само до 30 дена продолжуваат па маричната пак ќе ти го прати истото конзилијарно со нов извештај за другите 30 дена
Од комисија продолжуваат месец дена, наредниот месец пак со истото конзилијарно поднесуваш документи. Само ќе ти греба нов извештај од преглед што ќе имаш.
Ми ја затворија патолошката точно 45дена пред веројатен термин на пораѓај. Породилното почнува да ми течне веднаш од другиот ден. И доколку не сум породена а помине 1 месец, тоа значи дека ќе земам породилно за 1 месец или не?
Мислам дека ке си земиш породилно но ке треба порано да се вратиш на работа бебе кога ке има 8 месеци наместо 9. Ако грешам нека ме поправат
Види која шифра ти стои на извештајот и конзилијарното, веројатно е се уште 0.20 (заканувачки абортус), а после 22ра недела треба да биде 0.47 (опасност од предвремено породување). Можеби затоа само две недели ти одобриле.
Баш тоа не го сакав, но ете, не дозволијана последното конзилијарно датумот е до 18.09 да сум дома па породилно, но комисијата не дозволи, и до 22.08 ми е патолошката. Веќе од 23.08 е породилно Заради ваквите работи сакав да се вратам на работа и од ден на пораѓај да ми е породилното, но нема како јас што сакам. Освен бебето ако не изненади па да не е за џабе отворено породилнотои онака сум во ризик за предвремено породување