Chudno. Nishto kje podnesish pak sega pa kje vidish na kolku vreme kje ti prodolzhat,mozhe imat zgresheno neshto.
А да прашаш првиот дел од одморот да го искористиш, да не ти пропадне догодина... Не знам дали може таква опција комисија ако пише да се отвори породилно да се одложи отварањето... Ако имала некоја такво искуство нека сподели. Со претодната бременост ради ова не отидов последниот пат на комисија. Одмор користев и боледување од матичен 15 дена земав со кичмата. Отворив после породилно и пак дека се породив 42 ра недела ме фати месец дена до ден на пораѓај. Ако отворев 45 дена ќе ме фатеше 2 месеци пред пораѓај...
Ќе ги прашам баш.но не прават проблем кај мене на работа, и кога ќе се враќам може да ми го дадат овогодинешниот одмор, а јас имам 24дена, не броејќи ги сабота и недела, така да уште 1 месец ми излегува да сум си дома по породилното. А не чепнат би ми бил одморот во 2021ва. Така да и не е толку лошо ова
Тогаш веројатно не им бил денот... Не знам што може да е друго, мене редовно три недели ми одобруваа цела патолошка, само на крај им се "згреши" па добив цел месец
Ќе видам наредно како ќе биде втора бременост ми е со патолошка до сега не сум имала ваков проблем баш се зачудив
Охооо откако прочитав цела сум во паника, минатата недела поднесе матичната документи до комисија со истото конзилијарно шифра 020 за останатите 30 дена а јас сум 22 недела. Можно е да ме одбијат?
Mene vo 26 nedela tochno mi ja smenija shifrata na dijagnozata. Taka da uzhivaj kje pomini na komisija.
I kaj mene ,ama jas i kaj mene nema ,ali jas podnesiv dokumenti chetvrtokot taka da ochekuvam po dve nedeli ♀️
Девојки имам едно прашање,дали ќе имам нешто проблем во врска со боледувањето ако ја променам матичната,не ја баш бендисувам сегашната,,па сакам оваа новата да преземе се,вклучувајќи и боледување нормално.Дали некоја е била во ваква ситуација.
Не сум била во таква ситуација, ама за малку ќе го сменев матичниот додека бев на боледување. Може. Единствен услов е да немаш променето матичен во изминатите 6 месеци.