Ако во исто време се поднесат документите за јуни и јули месец, за колку време би добила исплата за двата месеци, знае ли некоја да ми каже?
Јас предвреме ги носам документите во фонд и уште чекам за јули немам исплата, а во четврток ќе ги носам за август. Денес се јавив во фонд ми кажаа дека прво породилно исплаќале па после патолошка, се надевам на исплата до петок
Комисијата ми одобрила до 10.09 патолошка,и треба да отвсрам порофилни 45 дена пред термин.Дали ке можам од матичен општ лекар да извадам одма болрдување од 11.09 или не,многу тоа рано породилно отварање
Прашањето ми е дали одма после комисиското можам од матичен или треба да имам еден ден прекин,до 10.09 од комисија па од 11.09 одма дали смеам да земам боледување од матичен
Јави се кај матичниот и прашај јас колку што знам можеш одма да го отвориш од матичен само што тие денови ќе бидат под терет на фирма
Morash da imash prekin. Ako imas odmor iskoristi go , pa posle zemi boleduvanje od matichen doktor ,ali kako shto ti kazhaa boleduvanjeto kje padne na teret na firmata
Devojki dali nekoja sega brzo vadela konzilijarno mislenje vo sistina za patoloska bremenost. Dali znaete kolku cini?