Ми го дадоа одма ама чекав едно два ипол сати пошто екстра термин ми закажаа пошто немаше термини а и плус додека соберат потписи
Дали за исплата од фондот за патлошка бременост зимаат просек од последните плати па ти исплаќаат 70% или ја гледаат само моменталната состојба колку зимаш плата?
Девојки поминав 15 дена од матична боледување и уште 15 со мислење од специјалист одобрено од комисија се при крај. Ми дадоа упат за ГАК за на 1ви а ми истекува боледувањето на 4ви септември. Сега упатот гласи како трет скрининг со дијагноза 047. Да не треба да гласи како конзилиарно мислење? Ме збуни сестрата и ова тука што го читав. Докторката рече ќе ти дојде како скрининг и контрола да не идеш кај мене да се снимаш пречесто и онака ти е требно да продолжиш боледување.
Не знам на државно како е, јас тие работи во Ремедика ги средував. Мислам има да закажеш за конзилијарно на мој термин ама прашај ја матичната или некоја членка на државно што ги брка овие работи нека каже...
Ти благодарам што ми расветли. Не ми ни текна да погледнам во документите хахаха да не речеше ќе се мафтав низ ГАК по инфо
Јас идам во гак за конзилијарно еднаш отидов само со упат приоритетен и ми се бунеа требало со мој термин ама ме примија и нема сега како што имаше со потпис од тројца доктори само еден се потпишува кога поднесов во комисија ми продолжија само 15 дена сега пак ќе идам деновиве ќе видам колку ќе ми продолжат
Да не било тоа мислење од специјалист што ти продолжиле само 15 дена. Конзилијарно мислење пишуваше на извештајот што ти го даде?
Mnogu kasnat so isplata za juli... Nekoj slucajno da ne se javi vo fond sto e rabotata ili voobicaeno e da si kasnat vaka ?
Јас се јавив мене ми беа електронски пратени документите порталот не им работел и неможат да ги превземат и затоа немам за јули уште и сеа ги однесов директно.
Здраво Имам едно прашање за тие што отвориле породилно 45 дена пред термин. Јас на 31.08. треба да бидам на породилно па сакав да знам точно како оди процедурата. Кој го отвара породилното, кога треба да се поднесат документите во фонд и кои документи се потребни. Слушнав дека откако ќе се породам се поднесува, тогаш што е со тие 45 дена претходно, како ќе се водам на фонд или на фирма?