Nlb... ama se javiv u fond mi rekoa ne mi e odobreno od podracna skopje... e sega nemam lokal od podracna skopje... nikoj ne kreva
Врти на 025103000 и бирај одма локал 20,21 или 29 сите овие локали се за патолошка Инаку немам ниту јас исплата зашо не им работел порталот за електронско превземање, ги однесов документите во фонд сеа кој знае кога ќе се смилуваат да пуштат
Od rabota mi rekoa deka nemalo nikoj od vrabotenite vo fondot... odmori/korona... aa na lokalite krevanje moze ponedelnik sabajle sega teskoo
Мајки ве читам, јас сум од 8ми јуни на патолошка. За јуни ме исплати фирмата каде што работам а јули и август ништо немам добиено од фондот, а ги барав денес не се јавуваат. Стварно нерва ме фаќа више 2 месеци ништо
Јас сега за сега немам проблем фала богу, ама за да останам во работен однос ме замараат да вадам патолошка или од фирмата да прифатам 50% плата. 50% е премалку искрено. Во моментов сум 15дена на боледување, со дијагноза "заканувачки абортус", кажете ми има ли шанси да се снајдам некако за патолошка,зошто ќе останам без работа инаку...
Нормално има шанси да бидеш на боледување затоа што си со дијагноза заканувачки абортус. Јас сум со истата дијагноза и сум на боледување од 18 мај. Првите две недели ми беа од матичната со извештај од специјалист. После тоа со истиот извештај ми беше одобрено месец дена од комисија па после тоа уште месец. Од месец август сум со конзилијарно мислење. Така да терај сигурно ќе ти одобрат боледување сепак си со дијагноза.
Мислам 18ти јуни беше тој период. Дај боже да земам пари наскоро како што викаш.. , без денар останав
На почеток на месец зависи најдоцна до 5ти земам плата. Инаку се ми е регуларно со извештаи и конзилијарно покриена, незнам како оди исплаќањето од фонд бидејќи никогаш немам користено боледување затоа прочитав дека ете сега сте добиле некои членки исплата, се надевам наскоро и јас..
Ле ле јас сега во петокот дури си го земав боледувањето за август, се надевам не е касно утре да однесам во социјално документи. Што треба да се носи освен боледувањето за патолошка?иначе фирмата ми пушта плата на 10ти има ли тоа врска
ако е за август не е касно..а зошто ги носиш ти.може да ги однесеш во фирмата кај што работиш ќе ги однесат тие.јас така правам и сум немала проблеми.
Така ми рекоа во фирма, и не сум единствена. Ете полесно им е нас бремени да не замараат. А може да ми кажеш што документи носиш?
Кај матичната конзилијарното мислење го носам,таа го праќа на комисија..откако одобрат ,таа ме известува и од кај неа го земам решението од комисија ,плус и таа ми издаде боловање...и тоа го носам во фирмата секој месец.а од таму тие праќаат се што треба,документи,ние земаме плата на 5..6..јас ги носам околу 1...еве сега скоро ќе треба да ги однесам за август.