Бев денес во фонд и рекоа дека тие што треба да земеме за јули плата а документите ги испратила фирмата, системот нешо немим работел и заради тоа немаме сеуште исплата но ќе пуштат.Оние што сами ги поднеле во фонф имале исплата
Не е точно, не знам зошто така ти кажале. Мене 9д фирма ми ги пуштаат цело време документите, па имав исплата за јули. Не знаат ни тие више кај тераат
девојки, јас сум со клексани терапија заради мутација. на 6недели ми прават контрола.. ме интересираше дали имате искуство со земање на крв во друга лабораторија, па да ги однесе друг епруветите наместо мене. која лабараторија би ми ја препорачале? не смеам да чекам сега таму, со серклаж сум.
Син Лаб знам дека одат по дома да земаат крв само резултатите од трансфузија и нивните не се исти има разлика т.е. од сите приватни е различно за разлика од трансфузија
да, ве читав баш во друга тема за разликите на резултатите од 3лабаратории. мислев само да ми извадат крв,а со упат да ги однесе сопругот на трансфузио. ти благодарам свити на одговорот.
Не знам каде да го поставам прашањево па ајде тука. Тие што сте дома поради ситуацијта со ковид 19, дали платата оди преку фирмата или преку држвта?
Ако ги користиш мерките за ковид и ако фирмата кај што работиш се придржува кон тие мерки треба од фирмата да земеш плата...и тоа 100%..али некаде и мноогу помалку даваат,а некаде па и не ги прифаќаат тие мерки,едниставно не сакаат да даваат плата за седење дома(зборувам за приватни фирми),па затоа има случаеви што жени си земат патолошка бременост и се седат дома со 70%исплата ,тие ги плаќа фондот.А ако си во државно си седиш дома и си земаш 100 %плата.Во приватни го нема тоа,барем јас не знам таква.
За исплата од фондот да ве прашам.. ги однесов извештаите и конзилијарните, пополнив барање за надомедток на плата и копија од трансакциска. Дали е тоа се што треба за да ми пуштат пари
Девојки, денес ми е последен ден од боледувањето од матичен гинеколог. Бев на специјалист, извештајот е пратен на комисија. Уште нема одговор, утре ќе треба да одам на работа ако не одговорат? Не разбирам која е поентата да има прекин. Ако е за прекин тогаш не ми требаше од специјалист извештај. Не сум способна да одам на раб. стварно , а ако не одговорат денес ќе морам. Што мислите ќе одговорат?