Епа мора да одговорат.јави се прашај ја матичната или во фондот.не оди на работа,само ги извести дека ќе си на боледување и кога ќе го земеш исвештајот и боледувањето од матичната...ќе им го однесеш.
Да еве се јавив кај матичната , вика мора да одговорат (иако сеуште нема) нема да те одбијат имаш дијагноза, нема одење на работа. Фала девојки.
Прекин на боледувањето нема да имаш без разлика што уште нема одговор од комисија. Мене матичната ми беше на годишен одмор од 1 август до 18 август па 18 дена бев без боледување 18 дена немаше кој да ми го прати. Кога се врати на работа на 19 август го добив боледувањето.
Тие што немате за јули сеуште не им работи порталот мора на маил или лично да се однесат во фомд документите. Ако ви се пуштени електронски и за август исто така ќе се изначекате. Ако има некој да ви ги однесе во фонд најдобро би било јас ги однесов за неполна недела ми пуштија за јули сеа чекам за август
Јас пред некој ден се јавував во фондот и во мојот град и во Ск.кажаа се е во ред.ме најдоа нели по матичен.се е во ред со документи..доставени чека за исплата и сумата ми ја кажаа...викам има ли некој проблем па нема исплата,не не се е во ред.кој знае што е раб.
Луда дражава сме,ама еве погоре една членка беше кажала дека исто фирмата и ги поднела документи.а има исплата за јули.Ќе пуштат ајде.Нема прилив на пари фондот,додека се направи обрат на парите.и ќе се наполни
И јас се јавив денес. Ми рекоа се е во ред со документите. Би требало следната недела да добиеме исплата за јули