Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Не се дава лесно. Плус знаеш дека патолошка кратат 30% од плата. Намерно е така направено за да не зимаат дијагнози без везе. Жално е што многу често сега зимаат патолошка и тоа со причина, ретко која не искрварела, не била со хематоми. Ретко е да е нормална бременост па да не мора. Најчеста причина за патолошка е-пациентката мора да мирува поради крварење, ивф, ризична бременост после спонтан и сл..

На eli25 и Momichka им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Сепак да не се лажеме, има некои што земаат и без причина. И не дека е мн. тешко да се добие мислење особено во приватниве . Јас после 2 спонтани и сукрвици во 1 триместар, не сакав патолошка, ама кога се скрати цервиксот др од Ремедика кога ми свика-без индикации земаат патолошка, ти ќе се праиш храбра, па фино лепо си свиткав опаш. Од почеток ме водат со дијагноза високоризична бременост.

На kukla21 и Luna91 им се допаѓа ова.
  3. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Не се лажеме, кажав што знам (не знам све сепак нели!?)
    Може и дека не сум била у таа ситуација да морам да лажам за да седам дома, па не знам.
    А ти богами за ќотек си била...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Здраво сакам да прашам конзилијарното мислење колку денови боледување максимум предвидува?

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Моето од систина 60 дена. Оние од ГАК - 30.

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Здраво мамички сакав да ги прашам веќе тие што минале низ ова..до сега ми плакаа пд фирмата а сега треба да ми исплатат од фондот за цел месец е сега кога ви ги пуштаат парите секогаш различно или?

7. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Едно прашање бев на терапија со метформин ради хипериунслуменија, ендокринологот ми рече само што ќе останиш бремена да дојдиш одма. така и направив ама беше на одмор и кај друга ме прими и ми испита нешто за тероидна и шеќерот за во последните 3 месеци и ми пиша во извештајот да се отвори боледување.. Ми ја продолжи терапијата до 12 недела и ми рече барем првите 3-4 месеци да не одиш на работа, а понатаки зависи од резултатите и од самата како можиш да издржиш.. Го однесов извештајот кај матичната и не ми даде боледување дури не ме видела на ехо.!!!! од кај општиот зедов 1 недела ама помина то..Сега одам на работа и до петок треба да чекам да видам што ќе одлучи матичнава.. Што мислите ако не ми даде боледување да ја сменам? ЈАС МИСЛАМ ДЕКА МИСЛЕЊЕ ОД СПЕЦИЈАЛИСТА ТРЕБА МАТИЧНАТА ДА ГО ПОЧИТУВА, А МИ Е МНОГУ МАЧНО КАЈ ИОНАКА ИМАМ ГАДЕЊЕ КО ЌЕ СЕ НАПИЈАМ МЕТФОРМИН УШТЕ ПОВЕЌЕ ( А ИМАВ ЕДЕН МИССЕД ПРЕД 7 МЕСЕЦИ)

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Зависи кога се дадени документите во фондот и кога земале плата преку фирма. Горе-доле 2 недели по исплатата од фирмата.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Nema maticniot ginikolog sto da odlucuva, dali ke ti dade ili ne boleduvanje koga imas napisano od specijalist deka treba da odmaras, mora odma da ti otvori boleduvanje. Odi I reci dojdov za boleduvanje da mi otvorite so izvestajot od specijalistot. Ke ti otvori prvo 15 dena.. ako ne ti otvara ne se misli smeni si go maticniot.

10. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    а дека нее гинеколог специјалистов дека е еднокринолог ама тој ми ја пишува терапијава имам хиперинсулменија висок инсулин и висок шеќер паралелно и апчињава ги пијам ќе видам на 23ти пред ена недела несакаше немала конкетно да пиши причина голема.. ко малку да е еден миссед и терапија шо примам цело време се нервирам

а не ми е оти не ми дава боледување за на работа шо нема да одам тоа малку битно е ќе издржам зар една била бремена на работа ама ми е од шо ми е страв да не ми се случи истото и зато а има и хемикалии и се на работа

11. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мора да ти даде боледување инаку смени ја.Мое мислење.

12. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    и јас така мислам ама докторкава конкретно не пиша колку време мене ми рече само ќе и пишам да ти отвори боледување и гледај барем првите 3-4 месеци да бидиш дома после ми вика нека одлучи таа дали треба до крај или не и затоа јас си реков дека сигурно ќе ми пиши ама не ми пиша

13. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Ako ti bara maticniot isklucivo od ginikolog specijalist odi kaj nekoj vo privatnite kliniki I ke ti pise mislenje za miruvanje.. ako I togas se drzne da ne ti dade boleduvanje, ic ne misli smeni si maticen, ke ti treba nekoj korekten vo tekot na bremenosta za uputi ako za nisto drugo, da si zavrsuvas rabota lesno.

14. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    да ама имам слушнато од други жени дека била казнете за боледување 5илјади евра и зато недавала дури ни на жени со мака шо биле ептен ретко давала на овие што ги носам ептен ниско ич само што ќе влезеле му викала јас недавам боледување.. ќе видам петок

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ако била казнета за неправедно, не може кога имаш мислење од специјалист да не ти даде боледување. Јас да сум на твое место исто би ја сменила, зошто допрва ќе имаш потреба од нејзе.

На karibian и eli25 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Чисто да знаете комисијата сега работи само од 8-13ч. Наздравје породилно и на мене .

На baby 5, Luna91, AnonimnaDevojka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Komisijata vo bukurest?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на: