Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    Mozno e da e toa... mene ne me isplatija za juli poso 01.07-30.07 imav bolovanje pa 31.07 so avgust... koga go odnesov i vtoroto u fond po dve nedeli dobiv za dvata meseca..

На IJAE и Juni1985 им се допаѓа ова.
  2. Cocco

Cocco Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    70
    Mozhe deka na 11.09 podnesov dokumenti a toa beshe petok,a plata ni pominaa na 14.09 ,izgleda toa e prichinata sho nemam denes

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Може ајде ако нема денес до петок би требало да ти пуштат

На IJAE, solzicka.solzicka и Cocco им се допаѓа ова.
  4. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Леле пресреќна сум, денес се опарив за 3 месеци :D:D:D

На Nefertiti., Izzy_0504, Krofna* и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Јас се извинувам на грешката сега проверив во листовите конзилијарно ми наплатиле 2650. Последно што правев скрининг ми наплатија 4550 па ми се испомешале сумите. Како е можно вас на приватно да не ви наплатат за конзилијарно? Можеби бременоста таму ја водите или планирате да се породите таму?

6. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Da jas sum so IVF bremena i tamu odam na pregledi i mene konziliarno ne mi naplakat samo preged koga odam .

7. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Правеше ехо преглед? Па врз основа на тоа да ти го дадат конзилијарното?

8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.654
    И јас сум со ИВФ и таму ја следам бременоста ,можеби е затоа тоа така.

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ремедика ја водам бременоста,здравје и порајѓај.
    Плајќав преглед само со тоа и без никакви дополнителни трошоци ми даваа конзилијарно.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Да докторот ме гледаше на ехо. Предходно му кажав какви проблеми имав дека прокрварував и бев исто како болна, а не трудна, главата ми паѓаше цело време имав потреба да лежам и постелката ми беше ниско. Врз основа на прегледот ми напиша лекарски извештај и препорака за мирување и боледување.

На Anaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Епа најверојатно затоа што си ги водите бременостите во приватниве болници и таму ќе се пораѓате имате некои привилегии и не плаќате конзилијарно. Јас одам само за конзилијарно и на скрининг па затоа ми наплаќаат. Бременоста си ја водам кај матичната моја.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.654
    Епа можело со тој преглед и конзилијарно да земеш,без посебна наплата за него

13. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Па земав да. Зборот ми е кога ќе ми истече боледувањето и пак кога ќе одам во систина за конзилијарно повторно ми наплаќаат и многу трошоци ми дојдоа. Затоа прашав во предходните постови која е процедурата за на ГАК.

14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.654
    Ако ти важи за 60 дена..,значи ќе отидеш за два месеци пак ,што и не е баш многу трошок,башка и преглед имаш од специјалист ако е.специјалист.Според мене тоа се повеќе исплаќа него сега во вакви услови да се мавташ ГАК.плус па и ако се чека многу,не знам како е.Ама сепак изборот е твој.Важно бебла да е во ред и да се роди живо и здраво
    :inlove:

На Li-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Ми дадоа 60 дена само што тие 60 дена поминаа. Откако поминаа првите 30 дена матичната ми кажа дека конзилијарното ми важело само ми требало нов лекарски извештај и ај пак во систина за извештај и пак пари како да сум вадела конзилијарно. Се јавив денес кај матичната добив одговор на ГАК не давале конзилијарно туку само во Чаир и земав упат за таму па ќе видиме што ќе испадне. Бебка е супер си клоца си мава. Денес со мм прв пат видовме и стомакот како ми мрда додека бејби клоца. Чувството неописливо. Една недела е помало според мерките, а јас и мм така крупни машала па се чудиме бебево на кого ќе е ситно.:lol:

На Ani297, ivance.. и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  16. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.654
    И моето клоца,а малечко бре,си викам од кај таа сила ја има..а 21недела сум ,тек што ќе биде понатаму..:lol::lol:. вие која недела сте?

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Денес 24. Стомакот рипнат. Не можам веќе да се виткам како предходно. Почнав да осеќам журки со клоцање и во 6 саат сабајле .:)

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    И јас приметив сега на сметка мањак сум по 500, по 700 од платите ама неможам да се замарам битно ме исплатија, јас рачунам 70% од плата а фалат над 1000 кај мене што одземале бог знае
    Дека наеднаш ме исплатија задоволна сум, а баш следен пат ќе прашам зошто така :^)

На Juni1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Лили, јас како тебе исто, пишував во труднички или второ тромесечие за истиот проблем во јули. Платив 2500 за извештај и конзилијарно без преглед ни на ехо не ме виде докторот. Мислев тоа е се и да ја напуштам Ремедика од пулт ми викаат за наплата 2500, а јас молам!??? |( Почнав да се карам, па на докторот се јавив викам што е ова плаќање и ми кажаа дека во месец јули прв пат доаѓам во Ремедика, ако повеќе пати истиот месец сум била тогаш немало да ми наплатат

20. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    255
    Еве јас ти кажувам како е денеска бев во чаир за конзилијарно. Зимаш упат од матичен за конзилијарно во чаир идеш таму ич нема гужва јас денеска одма влегов те прегледува докотр ти пишува извештај и плус пополнува тоа за конзилијарно и толку ти викаат за два дена да дојдеш да ги земеш извештаите за да ги потпишат докторите и толку