Кај мене за месец август уште нема пуштено пари, а минатиот месец земав меѓу првите. Дали има уште некој што нема добиено пари за август преку НЛБ?
Nema vrska bankata,i jas proshliot mesec zedov prva a sega ushte nemam. Da se nadevame deka utre,ako ne od ponedelnik
А како можам да земам патолошка без дијагноза, ај помош ако знае некој. Ме фаќа инает со фирмава кај што работам. Не ми даваат ни слободен ден, а не па да користам мерки. Еве 4ти месец како нема слободен ден искористено. Што е многу, многу е!!
Матичен гинеколог како специјалист може мислам да ти даде 15 дена боледување, нека смисли што ќе пише трудна си има милион работи
Првин од матичен гинеколог добиваш две недели и од кога ќе поминат тие две недели те праќа матичната на специјалист на преглед таму ти пушуваат дијагноза и после тој извештај матичната го праќа до комисија за да ти се продолжи боледувањето и после тоа секој месец одиш за нов извештај
Бев во петокот во Чаир на преглед за конзилијарно. Утре треба да се јавам на комисија. Кажете ми дали може некој друг да ми го земе конзилијарното или мора лично?
Патолошката денес ми завршува, а од утре си го користам годинешниот одмор. Во фирмата баш не им беше по ќејф, ама законот е таков . На денот кога ќе се породам, ќе си отворам породилно.
Здраво, јас сум на боледување од 19ти август, 2 пати од комисија ми го продолжуваа, сеа на 13ти тррба да идам со конзилијарно на комисија. Ме интересира во фирма освен боловањето од матичната, дали носите и извештај/отцена од комисија? Зошто мене газдите така ми побараа, а ич не сум во добри односи со нив откако сум на боловање, па не сакам ништо шо не е за таму да им носам.
Konziliarnoto go nosis kaj maticen a on go praka na komisija.Komisijata sto ke ti go odobri treba vo firma kaj tvojta smetkovoditelka da go odneses da te zapisat deka si na boleduvanje.Treba oni da ti go odnesat vo fondot ili pak ti si go nosis ama mora smetkovoditekata da te zapise jas taka pravam.