Zdravo, molam za mislenje/pomos. Na patoloska sum od juni I do Sega sekoj mesec mi prodolzuvaa od komisija so konzilijarno I spec izvestaj. Posledno mi bese odobreno do 30.09. Isprateno e novo konzilijarno I spec izvestaj na 29.09 I uste nemam odgovor od komisija. Maticnata mi vika da ne odam na rabota da cekame odgovor, ama nekako mn vreme e pominato. Obicno sl den imase odgovor. Se nasol li nekoj vo vakva situacija. Inaku 27 nedela sum
Чекаш одобруваење за 10месец така? Колку што можам да разберам.А кој ги поднесе документи? ти или матичната? Јави се ,прашај во комисија дали се е во ред или во фондот? И јас немам уште одговор,ама секој вторник има комисија ,па утре треба да имам,бидејки за претходната комисија не беа документите пуштени.се јавивме прашавме во фондот.
Maticnata gi prakja dokumentite, iskreno ne znam ni kade da prasam zaso do Sega sekogas maticnata zavrsuvase rabota I sum nemala potreba. Moze Kontakt kade da prasam zaso nema uste odgovor
Нема врска што доцнат почекај. Прекин во боледувањето нема да имаш. Во месец август мојата матичната беше на одмор и боледувањето од комисија за август го добив на 20 август. За да прашаш врти кај матичната директно да ти каже што се случува со боледувањето да провери.
Здраво Девојчиња сакам да прашам дали знае некој за колку време од прилика пуштаат пари од фонд за патолошка а иначе во фирма пуштена им е платата на моите колеги и колку пари кратат како се рачуна фала однапред ❤️
Откако ќе пуштат плата во фирма, и ако ги достават документите на време, во најдобар случај за 2 недели треба да добиеш исплата. Последните 12 плати ги собираш и ги делиш со 12. Од таа сума, ти земаш 70%
Од фирма нели знаеше никој? Мене ми пресметаа колку би била патолошката ,колку здравје породилното.Но секој различно работи.Како и да е со лесно да си ги износиме бебчињата,др.не е важно.
никој ништо не ми објасни ,јас на време им доставував документи па сега ке видиме ,ако не ке си ги носсм сама крај и крај . Точно да си ги износиме со лесно нека ни бидат живи и здрави и ние со нив ☺️
Од две недели до месец дена. Мене до сега од кога ќе ги поднесам документите за две недели ми пуштаат.
Јас ги носам во фирмата,до сега не сум имала проблеми на време ги доставуват документите.таква им е политиката на работење ,кога прашав,рекоа ние си ја водиме таа работа,а има членки што сами си носат.
Па прашај си кај тебе на работа дали они ги носат или ти треба сама да си ги носиш бидејќи кај мене не ги носат од работа јас сама си ги носам од кога ќе ми пуштат плата наредниот ден ги носам.
мене ми рекоа да ги носам на раб и тоа на време ,мене дури и пред време ми се однесени ,и толку ништо друго не ме информираа
Епа во ред е.носи ги секогаш на време и откако ќе земат плата колегите ,после две недели и нешто очекувај исплата
Мене конзилијарно ми дадоа до 16.12.20, терминот ми е на 27.01.21, тоа е 42 дена пред терминот, има ли шанси да ми го продолжат повеќе, или ќе мора од тогаш да отворам породилното?
Има, мене патолошката ми ја продолжија до 13-14дена пред термин. Дури на последниот извештај од комисија не ми пишуваше препорака да отворам породилно. Види што ти пишува на извештајот, дали препорачувааат да го отвориш породилното.
Комисијата од фондот треба да препорача? Или комисијата од конзилијарно? Мене секако ми е мн рано, тоа има уште цели 2 месеци до 16.12.20