Апсолутно! Им доаѓа фино да имаат вработен што не го плаќаат, па после цвикаат за 2 недели одмор што треба да го платат.
Мислам дека може ама не сум сигурна и јас имам само 8 дена искористено а ми остануваат уште 12 и нема да можам да ги искористам
Сѐ им се може. Еве лично јас се јавив во фирмата и не ги прашав дали може да го користам одморот, туку кажав дека сакам да го користам одморот. Ама ти пошто си на боледување, имаш доказ дека не си го користела одморот, и тука тие не можат ништо. Имаш доказ.
Jas si zedov 35 dena star i nov odmor, i isto ne gji prashav mozhe ne mozhe,rekov deka koristam odmor i toa izvestiv preku meil za da si imam crno na belo
Ако се јавиш во фирма да си прашаш, следува Не е битно дали си на боледување или не. Штом во таа фирма имаш 6 месеци стаж врзано, ти следува. Мене "случајно" ме скокнаа, па јас си се јавив да прашам што се случува. После 2 дена ме исплатија.
Јас разбрав дека ако фирмата пријави загуба, не било задолжително да пуштат, не се законски обврзани. А и како што сум на боловање сеа, и пола да е мислила да ми пушти, ни толку нема сеа
Важат, повикај се на 4 седница од влада, јас работам од дома со поднесено барање, работам во образование.
Здраво женски. Од 9ти до 24ти бев на боледување од матичен. Од 24ти до 31 октомври сум на боледување од специјалист. И сега да го продолжам пак ми дава матичниот упат за на специјалист. Нели треба упат за конзилијарно мислење. Ве молам за помош ако има некој вакво искуство. Фала ви многу.
Јас до 31 октомври до кога и ми е боледувањето од специјалист ќе имам вкупно 52 дена, и кој треба да ми го продолжи
Моја грешка (извинете) од 9ти септември до 24ти септември од матичен, а од 24 ти септември до 31 октомври од специјалист. Сето тоа вкупно 52 дена, и следно пак имам упат за на специјалист.
Mislam deka pak treba od specijalist , zatoa shto seushte nemate 60 dena. Ako gresham neka me popravi nekoj.
Девојки вака,минатиот месец боледувањето сп извештај го продолжив 30дена, сега бев минатата недела во Систина пак ми дадоа извештај,ама од комисија ми е одобрено од 10ти Октомври(нажесто до 10Ноември)до 27 Октомври,затоа што навршувале 60 дена нели колку што трае извештајот исегаќе треба конзилијарно. Е сега пак треба да одам во Систина и да се опрчам 3000 денари така? Ај кој имал ваква ситуација со датумиве да ми каже
После тие 60 дена,да ќе ти треба конзилијарно мислење за продолжување на боледувсњето.Ама не мора во Систина,знам има членки што и од државно земаат конзилијарно.