Ќе ти пратат решение од фондот и таму ќе ја пише сумата од саат колку ќе бидеш платена според просекот од 12 месеци. Значи пр. ако пише дека од саат ќе ти исплаќаат 100 ден, за болувањето ќе биде 70% од тие 100 денари за саат, значи 70ден, а за породилното ти е 100%.
Zdravo.. sakam da prasam do koja nedela Vi odobruvaa od komisija so sifra 0.20 zakanuvacki abortus? Posle znam se odi so nova sifra predvremeno raganje....vi blagodaram
So koja sifra ti izdadat konziliarno so taa ke teras.Jas sum 32 g.n i sum so 0.20 vo ponedelnik ke zemem novo konziliarno pa togas vajda ke mi ja smenat sifrata.
Како дознавате во Чаир кој доктор е на смена? Ми треба да прашам кога е Беса Демири на дежурство за да ми напише извештај за кој ден да дојдам, никој не ми крева што имам броеви од таму, а не сум од Скопје.
Некој исплата за септември дали има? Документи поднесени на први,фирма зема пред први плата а сеуште нема исплата
Jas seushte nemam ,ali dokumentite se podneseni na 14.10. Taka da isplata ochekuvam narednata nedela.
И јас уште немам чекам денес или утре документи поднесени на 9.10. Обично тогаш ги добивам последниве два месеци 22-23 таа дата