Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Фирмата зеде на 8 ми плата,а кога се поднесени докиментите незнам точно,бидејки од фирма ми ги носат.ама обично 2..3 дена после плата ги носат ,така ми кажаа од фирма.
    Ќе имаа оваа недела исплата кај сите мислам.

2. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Имам денес и јас исплата за септември.

ivance.. likes this.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Кај мене нема денес ајде може утре ќе има

4. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

И кај мене има денеска исплата, јас сама си ги носам документите, на 5ти ги однесов.

5. Starlič

Starlič Популарен член

Откако ќе се отвори патолошка, кога се пушта прва плата? После месец,два?
    Од фирма пуштаат на 7ми, додека бев на породилно најдоцна до 22,23 имаше.

6. IJAE

IJAE Истакнат член

Боледувањето ми истекува на 30ти окт., матичната ми кажа од 31ви да отвориме породилно а рок ми е 14 дек. Многу рано сака да ми отвори породилно, некоја со сличен проблем и совет да ми каже што да правам да одложам породилно за покасно!?

7. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

I mojto istekuva na 31 oktomvri vo ponedelnik treba da zemem konziliarno od sistina vajda ke mi dadat pa ke vidime dali komisijata ke mi odobri bar uste eden mesec...termin mi e 17 dekemvri...A maticniot ne insistira da otvoram porodilno ke probame so uste edno konziliarno pa ke vidime...

IJAE likes this.
  8. Len@82

Len@82 Истакнат член

Јас од комисијата добив препорака да отворам породилно од 29.10. Планирам денови од одмор да користам за да не отворам толку рано породилно. Рокот ми е 12 Декември.

IJAE likes this.
  9. IJAE

IJAE Истакнат член

И јас имам денови од одмор ама па не ми се трошат сите наеднаш за да го одложам породилното. Ќе пробам со конзилијарно што вика Јуни1985 или извештај бар уште 2 недели да ми дадат па после 14ти ноември да отворам породилно..

ivance.. likes this.
  10. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Jas sum u privatna firma odmor ne sum koristela ama mislam ako go koristam deka ke treba da si go platim taka da ne ma ni da go baram da go koristam...kaj privatnite firmi e taka..

Sunshine*baby, IJAE and ivance.. like this.
  11. IJAE

IJAE Истакнат член

Сама да си платиш придонеси и осигурување!? Леле не ми се верува ако добро те разбрав

12. Len@82

Len@82 Истакнат член

Ре молам пиши ми што ќе направиш затоа што гинекологот не ми го предложи тоа само ми рече види одмор, види мерки да користиш, види матичниот доктор да ти даде боледување барем 5 дена. За жал ниту мерки можам да користам ниту пак докторот ми даде боледување.

13. IJAE

IJAE Истакнат член

На 29ти сум на контрола во Ремедика и баш тогаш ќе знам како ќе продолжам понатаму. Ќе те известам секако (y) мора да може некако да продолжиме уште малку со патолошка.. А тебе до кога ти е боледувањето сегашно

Len@82 likes this.
  14. IJAE

IJAE Истакнат член

Сега видов до 28ми, а од 29ти да отвориш породилно. Само знам бидејќи сме патолошки 40 дена однапред се отвара породилно така ми кажа матичната ама мора да постои и друг начин да продолжиме бар 2 недели плус со оваа дијагноза. Рано е бе за породилно :|

Len@82 likes this.
  15. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Da da i plata sto ke mi pusti za tie denovi ke treba da ja vratam..

16. IJAE

IJAE Истакнат член

И јас работам во приватна фирма, ама ова ме чуди што ми кажуваш и баш ќе ти кажам дека едната колешка што беше на породилно кога и истече мерките ги користеше и сега одморот го зема 21 ден и пуштија плата за цел месец од фирмата. Така да тоа зависи од газдата. Жално искрено што не е за сите трудници исто и еднакво

Juni1985 likes this.
  17. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

45 дена пред терминот може да се отвори породилното, јас имам конзилијарно до 16.12, а терминот ми е 27.01. И најверојатно на 16ти ќе треба да го отворам породилното

IJAE likes this.
  18. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Мене термин ми е 14.01.2021. 45 дена пред термин се паѓа на 01.12.2020 што значи тогаш би требало да отворам породилно. Е сега планот ми е да земам одмор бидејќи го немам искористено 2 недели и 2 недели да користам мерки од владата(ако успеам). Работам во приватна фирма и не знам каков одговор ќе добијам за мерките. Дали има некој што користи мерки од владата?

19. natasam

natasam Истакнат член

Јас, ама работам во образование и одвај ми дозволија онлајн од дома, откако го просветлив дирек. што се решило на 4та седница од влада. Пишав во МТСП меил, слободно прашај, објаснуваат и каде да пријавиш доколку не сакаат да ти излезат во пресрет.

20. macufkam

macufkam Истакнат член

здраво девојки ми стигна покана за уредување на барање за исплата за надоместок за плата за привремена спреченост за работа а јас документите ги имам поднесено на 16 ти октомври е сеа што треба да направам пишува да одам да приложам документи какви документи кога веќе се доставени