Zdravo devojki..jas sum na patoloska i odmorot od 2020 ne sum go koristela..do koga zakonski moze da se iskoristi toj odmor? Se nadevam nemoze da propadne mora da postoi moznost
Znaci zdravje pred porodilno moze, sekako komisija dava predlog 40 dena porano da se otvori porodilnoto
Мене термин ми беше средина на октомври. Комисијата ми го даде последното боледување од 1.09-30.09. Само кажи му на матичниот дека не сакаш да го отвориш толку рано. После зедов одмор од фирма, од 1.10, иако не им беше по ќејф, и дента кога се породив, го отворив породилното.
Дали некоја од вас за време на болувањето или породилното им се има случено да однесе документи од банка да им потпишат во фирма и да ги одбиле? Поточно сакам да го обновам кредитот, и од банка ми рекоа од газдите зависело дали ќе се потпишат, па ме интересира дали тие законски можат да не ми ги потпишаат документите?
Нема зошто да не ти ги потпишат во фирмата. Мене кога ми требаат документи за банка, само ги носам во фирмата и ми ги враќаат потпишани. Последно зедов наменски потрошувачки кредит без проблем.
Дај боже да потпише, оти на колешка одбија да и се потпишат на потврда за во градинка за детето оти била на породилно.
Они малце не се како шо треба и плус од како сум на боловање не сме во добри односи, затоа ми е, да не се заинатат.
Го добив овој одговор Dokumenti za kredit firmata nemoze da ti potpune na teret na fondo si И кога и пишав дека Dokolku firmata saka mozhe da ti gi potpune dokumentite, iako si na teret na fondo vo taa firma se vodesh kako vraboten za vreme na bolovanjeto i porodilnoto Научникот ми врати Ako ti se kazale od bankata taka neka ti potpunat kaj nas e taka ne ako saka nemoze a ti dali sakas da svanes ili ne tvoe е И такаа
Оди во фондот тогаш, нека ти издадат потврда за месечни примања и со таа потврда оди во банка. И во прва прилика мењај фирма.
Здраво сакам да прашам за 2 дена влегувам во 9ти месец утрово имам крварење не мн обилно ме интересира дали некој знае дали да одам на преглед веднаш или е нормално бидејќи имам закажано за 3 дена а и претходниот месец имав крварење на оваа дата па оф овде ме пратија во Скопје на предвремено породување и едвај се објасни дека ми е рано да се пораѓам затоа сега не ми се оди на преглед веднаш