Здраво девојки, од вчера сум на боледување преку матичен 15 дена, во меѓувреме треба да земам мислење од специјалист и да поднесам на комисија. Сега ме интересира дали знаете колку дена плаќа фирмата и од кој ден плаќа фондот?
Eпа ќе те прегледаат и ќе кажеш дека ти треба конзилијарно мислење.ке го изготват ќе се потпишат сите што треба ,ќе си платиш како за преглед и то. А претходно ќе си закажеш во клиниката во која би одела.,кај одреден доктор
Одиш пр.Систина си закажуваш преглед за конзилијарно.Плаќаш 4500 мислам беше ,нареден ден одиш по извештајот со потпис од тројца доктори. Со тој извештај одиш кај матичен ти дава предлог за комисија и праќате се на комисија сега мислам он лине е тоа
Jas boleduvanje mi davaa od GAK samo izvestaj od doktor specijalist, maticnata mi go prakase na komsija i do sega ne mi napravija nikakov problem samo sto sekoj mesec odev po nov izvestaj zatoa sto se prodolzuvase na mesecno nivo.
и јас одев на гак секој месец ми продужуваа ,ама за следното продолжување пишува конзилиарно и самата докторка од гак ми рече на приватно морам да одам бидејки треба 3 ца доктори да ми се потпишат
Ахаа..поради ковидов да ,можно.е. Инаку јас од Ремедика земам 2500 е преглед и истиот ден е готов.само после 2часа.така да имаш опција и таму.
Јави се во чаир прашај јас се јавив кога требаше прв пат да вадам конзилијарно од гак не даваа и се јавив во чаир прашав ми кажаа дека даваат и отидов
Тие 30 дена боледување на терет на фирмата, дали фирмата исплаќа 100% плата или пак некој процент е намален?