Јас одам во Чаир, некоја членка имаше напишано погоре дека зема конзилијарно од Чаир пред 2 недели некаде. А ако и однесам со 3 потписи, сигурно нема да е проблем?
Јас сум над 60 дена и земам од специјалист само, пошто идам во ГОБ така ми кажа др.Даниел Милковски нема конзилијарно и ми важи и само од еден доктор потпис на извештај ми помина и во комисијата од фондот известени се дека во ГОБ нема конзилијарно е за дриги места незнам
Јас до 60 дена одев во Систина,сега за конзилијарно бев во Чаир... Сегде различни процедури,кој ги знае веќе. А тоа што одговор немам од комисија 2 недели и ме напнаа од раб. е друга приказна...
Кај нас ако нршто не е во ред оф комисијата од фондот известуват по тел.секој вторник се состанува и најкасно четврток ако е во ред стигат кај матичен (зборам за Кр. Паланка)
Женче какви 60 бре Нели матичната само една недела ми даде, пишеме за тоа баш и се чудеме зошто не сака 2. И сега со извештај од специјалист само 3 недели ми продолжија од комисија...
Па ќе си одиш пред датумот што завршува пак во Чаир и како ќе ти речат така. Јас не знам веќе нерви немам со патолошкава
И јас немам а ни месец нема од кога сум на боледување. Од Чаир различно ми кажаа, матичната друго ми бара. Прича мог трудноче.
До сега за 3-4дена имав одговор,сега каснат ептен. Документите ми се во ред, матичната 3 пати им препраќа ги потсетува,денес им се јави нивниот одговор е сите одма сакате одговори?!?!?! И така се си функционира кај нас
Е што толку ја мозгат не ми е јасно. Не е тоа нуклеарна физика Ќе се соберат,ќе ги разгледат предметите,ќе одобрат за кој колку треба/мислат....вака го тупат само,да се нервира и мисли човек
Јаката работа пак,двајца можат да го средат тоа.али кај нас се така функционира ,со брзината на полжавот
И мајка ми тоа вика со коронава Ама не е во ред, притисоци од сите страни...а замисли нешто да не е во ред со документите кај некого,кога ќе дознае?Без работа да останат луѓе...страшна работа колку сме неорганизирани.
Недај боже да не е нешто во ред одма без работа ќе останат луѓето пошто некого го мрзи да работи а да си пијат кафенца и да си прават паузи можат
Јас мислам рано е за октомвриската исплата...Али кај нив не се знае хехехе,како што знаат да доцнат,можеби некогаш и ќе подранат.
Здраво заклучно со Ноември веќе два месеца ќе сум на боледување...за следно продолжување од комисијата ми побарале конзилијарно,на Гак прашав немале комисија меѓутоа и со еден потпис од кај нив можело?!Дали некоја од вас има вакво искуство или сепак да се обратам во приватниве?!