Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Ако ти дозволи фирмата да ги користиш мерките на владата, тоа зависи од нив. Малку е, ама ако мора да си дома, да мируваш за доброто на бебето, тие пари не значат ништо во споредба со него. Секако тоа се неколку месеци, породилното ќе ти го плаќаат 100%. Гледај како е најдобро за тебе и бебчето, за пари не се грижи.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Малку е ама така е,јас имам ,зимано по 40 000 со бонуси, ама џабе патолошката ми е на тие 18 што сум пријавена,минус 30% некаде 12 000 груба проценка.Да си пукне човек ама тоа е.

На thelittle17 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  3. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    666
    Toa e sto da pravime, bas koga namnogu ke ti trebaat paricki ke te skrati drzavata kolku sto moze :/

4. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Мене патолошката 10 500 ми е:D, само за месечната рата на кредитот немаме да ја покриеме со моите придонеси во моментот. Ама да сме живи и здрави, помагаат баби, дедовци, вујче, тета. Па здравје кога ќе си појдам и јас на работа ќе заработиме повеќе. Така ти е во нашата држава.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Чекај уште не сум земала ова грубо пресметав :D ,патолошка 12, а кредит и сметки имам 18 па математикава глеј ја и пливај во долгови,ама што да правиме македонче се ќе издржи.
    За жал се додека постои тоа давање пари на рака вака ќе биде.
    Мене лично 8000 на рака ми се даваа, а тоа не е малку за просек сега за патолошката...
    Ајде нека сме живи и здрави со бебушите,после ќе рмбаме долгови да враќаме :D

На thelittle17, A.n.g.e.l.a.V и Ena0310 им се допаѓа ова.
  6. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Веќе кога мислам на пари не се нервирам, се смеам :D. Оти само кај нас се трошоците дупло поголеми од приходите, а зимо, празници, крај на јануари ќе се роди здравје момата, ама ќе се тера некако, веќе не се срамам ни од свекрва ни од мајка да земам пари. Кој рече да купи нешто, јас му додадан и нешто друго :D.

На thelittle17, Ena0310 и jarec6 им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne ti krati drzavata tuku rabotodavacot sto te prijavil na tolku plata i za tolku ti plaka pridonesi

На jarec6 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  8. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    255
    ``Почитувана, потребно е да се достави породилното за да може да се поврзи со паталошката бидејки паталошкатави е до 22.10.2020 а Вашата работна организација ве води дека сте цел месец на ФЗО.,, - Ова ми пишаа од фзо сега треба да се породам па да однесам породилно или од кај матичната да земам дека ми е отворено кога го отворив ми рекоа нетреба нигде ништо да однесам додека не се породам

9. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    можно ли е да ми пуштат 35% од плата па другите 35 периодов?? Се изненадив кога видов на сметка дека не ми очекуваните 70% за месец октомври

10. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Да не ти пуштиле за пола месец само? Откако останав на боледување првиот месец фирмата ме плаќаше од 18 мај до 18 јуни па после тоа остатокот за пола јуни ми го исплати фондот.

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Аха е можно за септември да е пола месец бидејки тој месец боледувањето ми беше од матичен две недели и две од гинеколог. А за октомври сум со извештај и конзилијарно покриена за цел месец значи октомври уште не ми е исплатен испаѓа

12. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Најубаво за сигурно да знаеш да се јавиш во банка или да појдеш лично да извадиш извод од сметка или да се консултираш со сметковоство.

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    830
    Ќе се јавам утре во сметководство добро ме потсети, користам електронско банкарство така и видов колку префрлиле, баш ќе видам утре фала

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Девојки ве молам за помош.За продолжување на боледувањето односно за отварање на патолошка треба да обезбедам конзилијарно мислење.Бременоста ми е со инвитро.Сакам да одам во Систина.Ве молам да ми кажете како оди постапката за конзилијарно, може ли да ми прават проблем односно да не ми издадат мислење? За колку време го издаваат за да знам да го испланирам со денот на комисијата? И колку би коштало?

15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Во систина дваат конзилијарно чини исто колку ехо прегледот 2650 се чека одприлика околу еден час додека да соберат потписи и го издаваат од сабајле после 10 часот

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Фала ти многу на одговорот.Навистина многу ми помогна.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    1. Девојки здраво.
      Ме интересира која е процедурата за промена на матичен гинеколог..., а притоа да се има отворено боледување кај него.. дали може да се смени додека е отворено боледувањето (поточно патолошка бременост) бидејќи сесрите секогаш грешат во датуми и прават проблем. Ве молам доколку некој знае да ми објасни

18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    11.763
    Сакав и јас мојата да ја променам,новата матична со би сакала да ми биде ми кажа дека не е процедура,ама ќе имало застој со боледувањето( на патолошко сум и јас),што не би сакала да е така и затоа си останав уште кај неа.Е сега дали е точно тоа дека ќе има застој мал во боледување незнам.Нека каже некоја ако е била во ваква ситуација.

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    11.763
    Мајки,исплата за октомври има некоја овие два дена?

20. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Се вклучив тоа да прашам и јас :D