Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Ако ти дозволи фирмата да ги користиш мерките на владата, тоа зависи од нив. Малку е, ама ако мора да си дома, да мируваш за доброто на бебето, тие пари не значат ништо во споредба со него. Секако тоа се неколку месеци, породилното ќе ти го плаќаат 100%. Гледај како е најдобро за тебе и бебчето, за пари не се грижи.

Ena0310 likes this.
  2. jarec6

jarec6 Популарен член

Малку е ама така е,јас имам ,зимано по 40 000 со бонуси, ама џабе патолошката ми е на тие 18 што сум пријавена,минус 30% некаде 12 000 груба проценка.Да си пукне човек ама тоа е.

thelittle17 and Ena0310 like this.
  3. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Toa e sto da pravime, bas koga namnogu ke ti trebaat paricki ke te skrati drzavata kolku sto moze :/

4. A.n.g.e.l.a.V

Мене патолошката 10 500 ми е:D, само за месечната рата на кредитот немаме да ја покриеме со моите придонеси во моментот. Ама да сме живи и здрави, помагаат баби, дедовци, вујче, тета. Па здравје кога ќе си појдам и јас на работа ќе заработиме повеќе. Така ти е во нашата држава.

Ena0310 likes this.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Чекај уште не сум земала ова грубо пресметав :D ,патолошка 12, а кредит и сметки имам 18 па математикава глеј ја и пливај во долгови,ама што да правиме македонче се ќе издржи.
    За жал се додека постои тоа давање пари на рака вака ќе биде.
    Мене лично 8000 на рака ми се даваа, а тоа не е малку за просек сега за патолошката...
    Ајде нека сме живи и здрави со бебушите,после ќе рмбаме долгови да враќаме :D

6. A.n.g.e.l.a.V

Веќе кога мислам на пари не се нервирам, се смеам :D. Оти само кај нас се трошоците дупло поголеми од приходите, а зимо, празници, крај на јануари ќе се роди здравје момата, ама ќе се тера некако, веќе не се срамам ни од свекрва ни од мајка да земам пари. Кој рече да купи нешто, јас му додадан и нешто друго :D.

thelittle17, Ena0310 and jarec6 like this.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ne ti krati drzavata tuku rabotodavacot sto te prijavil na tolku plata i za tolku ti plaka pridonesi

jarec6 and Ena0310 like this.
  8. Ani297

Ani297 Истакнат член

``Почитувана, потребно е да се достави породилното за да може да се поврзи со паталошката бидејки паталошкатави е до 22.10.2020 а Вашата работна организација ве води дека сте цел месец на ФЗО.,, - Ова ми пишаа од фзо сега треба да се породам па да однесам породилно или од кај матичната да земам дека ми е отворено кога го отворив ми рекоа нетреба нигде ништо да однесам додека не се породам

9. IJAE

IJAE Истакнат член

можно ли е да ми пуштат 35% од плата па другите 35 периодов?? Се изненадив кога видов на сметка дека не ми очекуваните 70% за месец октомври

10. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Да не ти пуштиле за пола месец само? Откако останав на боледување првиот месец фирмата ме плаќаше од 18 мај до 18 јуни па после тоа остатокот за пола јуни ми го исплати фондот.

IJAE likes this.
  11. IJAE

IJAE Истакнат член

Аха е можно за септември да е пола месец бидејки тој месец боледувањето ми беше од матичен две недели и две од гинеколог. А за октомври сум со извештај и конзилијарно покриена за цел месец значи октомври уште не ми е исплатен испаѓа

12. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Најубаво за сигурно да знаеш да се јавиш во банка или да појдеш лично да извадиш извод од сметка или да се консултираш со сметковоство.

IJAE likes this.
  13. IJAE

IJAE Истакнат член

Ќе се јавам утре во сметководство добро ме потсети, користам електронско банкарство така и видов колку префрлиле, баш ќе видам утре фала

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Девојки ве молам за помош.За продолжување на боледувањето односно за отварање на патолошка треба да обезбедам конзилијарно мислење.Бременоста ми е со инвитро.Сакам да одам во Систина.Ве молам да ми кажете како оди постапката за конзилијарно, може ли да ми прават проблем односно да не ми издадат мислење? За колку време го издаваат за да знам да го испланирам со денот на комисијата? И колку би коштало?

15. ivance..

ivance.. Популарен член

Во систина дваат конзилијарно чини исто колку ехо прегледот 2650 се чека одприлика околу еден час додека да соберат потписи и го издаваат од сабајле после 10 часот

Маја Т likes this.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Фала ти многу на одговорот.Навистина многу ми помогна.

ivance.. likes this.
  17. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

1. Девојки здраво.
      Ме интересира која е процедурата за промена на матичен гинеколог..., а притоа да се има отворено боледување кај него.. дали може да се смени додека е отворено боледувањето (поточно патолошка бременост) бидејќи сесрите секогаш грешат во датуми и прават проблем. Ве молам доколку некој знае да ми објасни

18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Сакав и јас мојата да ја променам,новата матична со би сакала да ми биде ми кажа дека не е процедура,ама ќе имало застој со боледувањето( на патолошко сум и јас),што не би сакала да е така и затоа си останав уште кај неа.Е сега дали е точно тоа дека ќе има застој мал во боледување незнам.Нека каже некоја ако е била во ваква ситуација.

Sinolicka. likes this.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Мајки,исплата за октомври има некоја овие два дена?

20. A.n.g.e.l.a.V

Се вклучив тоа да прашам и јас :D