Имам јас за октомври, имаше грешка прво околу исплатата за 10ти месец, па наредниот ден ми регулирале
Здраво девојки Би сакала да прашам едно прашање во име на другарка ми. Таа е на патолошка бременост. Од фирмата досега (корона време) користиле помош од државата за плати, два месеца биле на неплатен и неколку на минималец. Како се пресметува колку ќе добива дури е на патолошка?
Јас денес земав пари од фонд,ама според пресметкиве ми фалат некои 1500/600 денари... Дали има врска што до 27ми ми е конзилијарното? Минатиот месец платата ми беше уште од раб., а тие 4 дена од 27ми до 30ти преку фонд. Дали ги цепкаат вака?Или тоа е тоа?
Gi cepkaat kaj mene za eden den mi falese zemav do 30 a za 31 nemav ama brzo mi gi pustija iako i za toj den bev dostavila boleduvanje i novo konziliarno.
Мене не ми е јасно што е ова со комисијата, од 18ти сега до 02.12 само ми продолжиле, срамота. По 15 дена само ми продолжуваат, и матичната ми вика само извештај да носам а не конзилијарно, тоа комисијата ли кажува дали извештај или конзилијарно треба? Шифра 0.20 заканувачки абортус. Како се продолжува повеќе ?
Матичната ми вика еден потпис треба, не ми вика конзилијарно, затоа муабетот ми е дали сега да однесам конзилијарно иако она ми вика еден потпис само извештај? Инаку 18+1 сум.
Јас имам конзилијарно до 16ти декември, тоа ми е 42 дена пред терминот, ќе видиме дали ќе бараат друго од комисија или породилно ќе мора да отворам.
Јас до скоро бев со дијагноза 0.20,па имаше некои месеци комисија ми одобруваше и по 60дена. Значи стварно не се знае кај нив