Да 2600 ми наплатија и добиваш извештај и конзилијарно.Конзилијарното е за 2 месеца,ама извештај мора секој месец И уште ми е недоумица бидејќи имам инфо од комисијата дека од Гак(поради ситуацијава)доволно е само извештај без конзилијарно,ама матичната не го дели истото мислење .
Сеедно и за извештај пак ти треба преглед и пак тие 2650 си ги плаќаш.Значи врти сучи месец за месец си е. Инаку пишува на тоа од маилот барем кај мене секои 30 дена си бара комисијата конзилијарно.
Па не знам еве моја другарка не можеше на патолошка зошто работеше само 2-3месеци...као немала право...Мислам 6 месеци во фирма,не 6 месеци трудна...така знам.
Не ти дава матичната извештај што и го праќа комисијата?Како ти да си прашаш?Па и пишува во извештајот Еве вакво праќа комисијата не ви го дава матичната ,не ги разбирам матичниве, јас и ова го носам на раб...
Не знам јас уплав имам од таа комисија,минатиот месец 20дена чекав одговор,уште не дај боже да не сакаат со еден потпис па нешто да не зезнат останавме без работа.Живи нервози се..ужас
Јас мислам дека толку доцнат заради фирмите ако се зеле помош од државата, па покасно да се пуштени платите. Не знам, секако немам контакт со фирмата кај што се водам како вработена.
Нема ни кај мене, во среда или четврток ѕвонев во фондот, кажаа дека се било во ред со документите и ќе има, а кога не се знае.