Здр на сите ке ве замолам дали некој може да ми објасни. Ова ми е пета бременост од кои имам 3 спонтани и тоа еден во 16 недела и фала му на господ имам и една ќерќичка. Е сега поради спонтаниве и поради работата бидејќи ми е физичка дали постои шанса да добијам патолошка и како е процедурата. Докторката ми отвори боледување 15 дена бремена сум 4+3. Ми објасни и за патолошката дека треба мислење иод специјалист само не ја разбрав за се. Па ве молам некој да ми објасни и како е по приватниве колку би коштало.
Jас идам вo Систина и таму ми прават преглед 2650 ми дава извештаj кoj и гo давам на матичната пoтoа oна електрoнски си тера, првиoт месец си на тoвар на фирмата пoтoа на фoндoт. Фoндoт наjчестo дава 1 месец па пак идеш вo систина пo извештаj или кoнзилеарнo.
Zdravo mamichki Jas sum 30 nedela i denes mi se javi maticnata da mi kaze deka za mesec dekemvri ne treba da prakjam konzilijarno i izvestaj zs boleduvanjeto mi bilo otvoreno i na kontorla treba da odam na kraj na dekemvri. I sega ne mi bese jasno kako ke me ispalati fondot dokolku ne mu odnesam dokument za dekemvri ? I neso sestrata mi kaza deka izgleda potoa ke mi otvorat porodilno a mene terminot mi e tek fevruari... Sovet i sto da pravam posto ne sakam porodilnoto da go otvoram mesec dena porano
Не знам за тоа. Ајде ако дознаеш пиши. Мене ми е термин 11 фебруари, ама планирам да го отворам породилното после Божиќ
Знам да и јас мислев така дека 45.42'дена некако беше пред термин,ама баш вчера бевме да се договараме и така биде ,изгледа дека може,баш се распрашај види што како
Јас до сега не сум користила боледување, цело време одам на работа, ама планирам од јануари дома да седам. Ти воопшто ли немаш прекин во боледувањето?