Во ред ми се уште на 12 ноември ми се поднесени уште чекам што и да се јавам ќе ми речат ќе има исплата до крајот на неделата
Јас на тој ги добивам,но најчесто не креваат слушалка,затоа биди упорна.нели имаат мноогууу работа,зафатени се..
Мене ми продолжија боловањето до 31.12.20 и од 1ви ако може да земам и од општата матична некој ден боловање и после ќе го отвориме породилното.
Devojki zdravo, sakav da ve prasam, na boleduvanje se zema 85% od platata, a koga ke pocne patoloska bremenost, 100%? Polovina od sumata e od fondot ili?
Boleduvanje prvite 30 dena ti plaka firmata 90%, potoa fondot. Za patoloska zemas 70% od prosekot od 12 plati koi pominale na smetka pred da otvoris boleduvanje. Porodilnoto e 100 posto od prosekot na 12 plati pred otvoranjeto na boleduvanjeto
Првите 4 недели се на тoвар на фирмата така? Ме интересира какo пoчнуваат да префрлаат пари oд паталoшка, треба некoи дoкументи вo фoндoт, каква е прoцедурата?
Зависи од правила во фирма. Јас таму ги носев па они праќаа во фонд. Извештај од комисија и матичен гинеколог, трансакциска и едно формуларче се пополнува. Го има на страната на фондот. Образец за надомест поради болест мислам беше