Не мора,мене 20дена пред термин ќе ми се отвори.Прашај ја нејзе а и зависи комисија како ќе ти одобри.,може зависи и со која дијагноза се водеш.
Епа тоа не ми е јасно, ме интересираше дали по закон мора предвреме да се отвори ако си на патолошка.
Да ве известам дека комисијата ми одобрила продолжување на боледување за 1 месец без конзилирајно мислење туку само со извештај од специјалист од Гак , иако од претходниот извештај на комисијата ми пишуваше да носам конзилијарно мислење. Одобруваат и со еден потпис од специјалист од Гак . Поздрав
Јас ја прашав матичната,дали ќе треба 45 пред термин да се отвори,рече не мора,ќе пуштам барање јас за подоцна..нема проблем ќе одобрат...Исто и во комисија и во фондот се јавив да прашам...им кажав на патолошка сум..рекоа не мора,само до крај на термин секако нема да може(тоа и не очекувам до самиот термин),и така де дог.со матичната до кога.Види ти мами нешто боледување да земеш.
Супер епа и мене ми е последна кај матичната утре со брисевите се надевам дека ќе биде се во ред и после на цтг во чаир ќе одам
Колку примероци од боледувањето ви дава матичната? Мене ми дадоа два е сеа бидејки прв месец ми е треба само во фирма да однесам?
Ако ти е прв месец само во фирма. После едното во фирма, едното за во фондот е. Тоа за во фондот и преку фирма го носат ако сакаш, или ти лично можеш. Јас лично си го носам во фодот.