Не знам кога си била, јас бев денес и сестрите и носеа на една докторка за потпис од минатата недела.Не стигнале тогаш па сега да потпишела докторката. До сестрите од шалтер е проблемот.
Да, тешко во ист ден да ти е готово, зависи дали ќе има доктори за потпис. Јас последен пат бев во четврток пред две недели, а конзилијарното ми беше готово во понеделник сабајле, за 4 дена. Затоа одиш една недела пред термин за од комисија што ти е даден за конзилијарно, за да не касниш.
На 15 ти бев на преглед секој ден ме мафтаат утре утре секој ден идам а на тел ми кажаа дојди после 1 часот
Таму мора малце филм и тензија да се фрле, опасна е едната бабетана, сака ногу главна да е се нешто намерно ќе ти најде колку да се развика, ама јас ја научив и се си одам кај плавата со наочарите. Ќе и речиш јас сум тешка паталошка, не смеам да се движам, итно ми треба, нема кој друг да иде во мое име, кажи ми точно кога, со убаво замоли ја, ептен е фина и срцка таа, и ќе те услуже.
Па таа бабетината ми се погоди и на преглед коа бев и овие два дена ,ке се јавам утре ,страв ми е комисијата да не ми прави проблем
Јас немам Ама ќе почекаме изгледа,буџетот нема пари за да префли на фондот...имаше исплата сега на пензионери по 6000 ден,па додека се наполни за нас...
Даа даа не е зорт ,баш една другарка пишала нема проблем што касни породилното ,газето на ќерка ми какано може да почека
Јас здравје планирам со тие пари да земам за во болница што ми треба, а може и бебето ќе стигне пред исплатата
За октомври документите поднесени на 02.11 ми исплатија на 01.12, сеа на 01.12 ги поднесов за ноември и ќе видиме кога ќе има исплата.
Јас се плашам дали ке ми продолжат патолошка каснам 2 дена ради овие од чаир па дури сеа ми кажуваат требало да идам на приватно ,ја на 15 на преглед бев ,ке скренам више со овие документи нз после како да ги оправдам ако не ми продолжат мислење некој совет ?
Здраво боловањето ми е до 9.1 и тогаш треба да се јавам кај комисија само што е сабота, во мојот град комисијата е во четврток на 7.1 кој е неработен ден. Сега ми е прашањето кога да поднесам? И треба да поднесам конзилијарно мислење дали може тоа од Систина да ми дадат таму одам?
Чим ти е до 9ти мораш порано. Мене пример ми е до 27ми јас секогаш околу 19/20ти одам за да има време, потписи,па да се прсти на комисија,па комисијата да одговори... Процедура е. Инаку може во Систина да.