И јас немам сеуште исплата, си велам ај може оти прв месец па затоа доцнат. Иначе на патолошка бев само ноември.
Девојки една консултација...ако комисија ти пише да се отвори 45 дена пред термин породилно, дали тоа значи автоматски матичниот отвара или има можност матичниот гинеколог да среди накако за подоцна? и прочитав некои за боловање од општ матичен земаат тој период? како иде тоа?
Јас имам патолошка до 31.12, ќе барам од општата 1 недела боловање ( ако даде) и после породилно. Ти можеш и одмор од фирмата да користиш ако имаш и ако ти дадат. Па после да го отворите породилното.
Комисијата одобрува и без конзилијарно мислење само со мислење од специјалист, така беше во мојот случај, и за следниот месец ми пишува да носам само извештај од специјалист . Инаку сум на боледување од 1 Октомври .
Абе го носам вчера извештсјот и тој што е одговорен за боледување кај матичнава ми вика зашто сега го носиш му објаснив вика па дали ќе го примат па викам пробај што да правам не сум ја крива
Да дури цели 300. Се јавив во сметковоство се чудат. Вртам јас во фонд, вртат сметковоство во фонд и нормално не се дигаат слушалка. Повеќе среќа од понеделник.
Jas cekam isplata za 10ti mesec ama nemam.Jas sum vo stopasnka banka.Dali nekoj ima zemeno od taa banka
Треба да ме исплатат за од 1 до 22 октомври и ми е последна исплата од боледување. На 23 октомви отворив породилно.