Си вртам цел ден никој не дига слушалка. Од сметководство исто. Кажувајте совет што да правам? Дали да одам таму директно?
Zdravo deveojki me intersira dali imate broj kontakt kade moze da prasam do kade e isplatata zs za mesec 9 mi imat isplateno samo 180 den. Za 11 mesec nemam nikakva ispalta pa da prasam do kade e sto procedurata so ispalatatat. Vi blagodaram odnapred
Девојки, дали кога се поднесува документи во фзом за продолжување на боледувањето поднесувате пак Н1 барање/образец? Или само боледувањето од комисијата и од матичниот?
Ми продужиле од 21 до денес ,денес ме известуваат сега моментално дека од утре породилно да отворам ,иначе стварно незнаат кај тераат ,јас за патолошката идев на гак и докторката пред два месеци ми рече дека неможело она да ми продужива морало конзилиарно и ете им конзилиарно у чаир си вадев два месеци
Колку имаш до термин? Пошо нас на патолошка може и до 45 дена да ни побараат порано да отвориме. Јас имам термин 28март и претпоставувам дека уште јануари до февруари ќе ми продолжат па ќе бараат породилно.
Па може мислам, ама фирмата плаќа, еве кај мене нема шанси скапаниците да сакаат, ако имаш фирма ко што треба секако дека може.
А мене ме интересира после патолошката, да не го отворам веднаш породилното, да чекам да се породам па тогаш, може да не ги известам во фирма, законски ми можат нешто? Или само да не ме исплатат, ич ни не мораат да ме платат само да не си го скратувам породилното. Не сакан да им звонам да прашам ептен идиоти се.
И уште една идеја имам, утре ќе си појдам кај адвокат убаво да се распрашам, нели ние бремените сме заштитени законски поради пандемијата, наместо породилното да го отворам, да си однесам потврда од матичната во фирмата ( сигурно ќе тражат 300 дупки за да не ме исплатат и да не ја признаат). Така еден месец да терам.
Прашај си немој на крај да се зезнеш. Јас сум на договпр месец за месец,да бев на неопределено ќе ги пријавев ич не мислев. Кај мене е подобро на патолошка за да не ме избркаат,затоа.
Јас сум на неопределено, ама се гадови, затоа ќе идам прво до адвокат да видам. Немој да останам и без породилно на крај . Толку правдини барајќи.
Немам и јас, треба да ми исплатат за 1 ден од 9ти цел 10 и 11. Денес се јавив во фондот ми рекоа дека ќе ми исплателе се заедно за 10тина дена. Пробај јави се во фондот да не не е нешто во ред со документите. Стварно многу каснат.
14 фебруари ми е термин краен за породување а фактички 14 јануари влагам 36 недела па се надевам ке терам до 39 та 40 дај боже
Кај тебе ептен забегале.Да не е до фирмата? Мене ни првиот пат не ми каснеа,изглеа фирмава барем за документи на време ја бива,да не ги вреѓам толку
33 та сум па тој одговорниот за боледување ми рече утре или за 5 дена да отворам као не е итно ама со време сакам да си поднесам за исплатување барем да ми биде средено
Se javiv minatiot ponedelnik mi rekoja kao za Edna nedela ke imalo pa ke vidime ili Pak ke zvonam.Ova e katastrofa ke se porodam a ni ednas mi nemaat isplateno