После пораѓај здравје нов матичен. Мојата не е многу асална, ама па не е ни до толку како овој. По тоа што пиша, докторот само ако некој преглед направе, другото се на нив.
Претходниот матичен ми беше таков да ти кажам и 100 пати поубаво,мирна глава,се со сестрата без проблем,таа си замина од кај него и затоа го сменав,овој ужас,ем не знае ем во се се меша.
Јас прашав кај адвокат во врска со мојот случај, патолошка до 31.12, а боловање од општиот од утре 04.01. Дали ќе ми прават некои проблем зошто 3 дена нема да сум покриена со боловање. И ми одговори: A za ovie 3 dena ne bi trebalo da e problem, bidekji se nerabotni, a bi bilo problem ako stanuva zbor za 3 posledovatelni rabotni dena neporavdano otsustvo, to e osnov za otkaz ili vkupno 5 dena vo godinata neopravdanо otsustvo.
Среќна Нова година на сите! Сакам да прашам за конзилијарно мислење дали и тоа електронски го праќа матичниот бидејки немам оригинал ми го пратија на маил.
Завршив работа за боледувањето,рече штом ти рекле во фонд дека ќе го примат,јас ќе издадам не е проблем. Камен ми падна од срце.
I Bozik pomina i Jas ke se porodam kaj da e,a nemam zemeno no Ednas za oktomvri cekam prvo ,ama Kako so e trgnato izgleda pobrzo porodilno ke zemam
Prasav mi rekoja deka se e ok cekale da se pustat parite,pa zatoa rekov Dali ima I nekoj Dr so nema zemeno ili samo uste Jas sum ke treba verojatno Pak da zvonam da vidam so se desava
Луѓе дефинитивно е до тоа колку брзо ги обработуваат решенијата,за патолошка уште не сум стигнала да земам ама приметив по рефундирање на Клексаните,поднесувам барање,за 3 дена ми доаѓа по пошта решение и за макс 5 дена ги имам парите на сметка,многу се ажурни во мојот град,што гледам не е случај во Скопје.
Resenieto za patoloskata odma taka za 2 3 dena stignuva,ama zatoa.posle nigde gi nema Jas za Bt vi kazvam.se nadevam deka porodilnoto nema vaka da go kasnat oti ova e katastrofa
Немаат пари за греота а имаа на пензионерине покрај пензија плус 100 евра ,срамотаа ... А ти ке му ја мислиш како ке го исчуваш тоа дете сите пари пред време определени
Ја примам замената за клексани ,кога ке завршам што треба да напраам ? Имам сметкопотврда од аптека и сметката друго што треба да напраам