И мене првиот пат ми одобрија само толку (може и 14 да беше, не се сеќавам добро). После ми го продолжија за месец. Не се нервирај, ќе земеш ново конзилијарно и ќе поднесеш пак. Тоа е.
Па ако рачунаме дека 45 дена пред термин ќе ми бараат да отворам породилно, ми испаѓа до 7ми март да ми е следното конзилијарно, со оглед дека термин ми е 21 април. Значи од 10ти февруар сега ова што ќе ми го издадат ќе ми е последно, а баш ме интересира до кога ќе ми го продолжат. Ако стварно испадне 45 дена пред термин тоа е премногу, секако од матичен ќе си земам 2 недели освен ако не се породам некоја недела порано пошто и за тоа има големи шанси.
Не мора да значи... породилно можеш, но не мораш да отвориш 45 дена пред термин. Ќе ти кажам во четврток баш, дали ќе ми одобрат уште некоја недела или ќе ми препорачаат да отворам породилно. Јас секако поднесов документи, не губам ништо. Од кај матичниот воопшто не направија проблем. Сестрата ми среди документи, само ми рече ако одобрат и се породиш порано обавезно да ме побарате ден-два пред или на денот кога ќе добиеш болки за веднаш да го отворам породилното. Ќе видам како ќе биде баш, ќе ти пишам.
Мамички дали имавте исплата за декември?Кај мене нема,а поднесени ми се документите на 09.01,стварно незнам по кој редослед исплаќаат.
Devojki ke moze li nekoja da mi objasni kako odi isplatata za porodilno? Do 02.02 sum so konzilijarno, od 03. 02 ke treba da otvoram porodilno zatoa sto na 19.03 mi e termin, znaci 45 dena pred terminot. E sega dali ke zemam vo mart isplata za fevruari ili posle poragjaj se vrsi isplatata?
Mene mi go prodolzija tolku kolku sto mu doagja 45 dena pred termin. Terminot mi e na 19.03 a boleduvanje mi prodolzija do 02.02. A kako od maticen boleduvanje, zarem moze da se zeme vo toj oeriod od 45 dena?
Девојки една консултација, ние што сме патолошка што документи и кога се носат за породилно..матичниот ми отвори 45 дена пред термин запиша во картон , е за откако ќе се породам која е постапката?
Реков дека ќе ве информирам. @Nefertiti. и останатите на муабетот. Ми продолжија патолошка уште цел месец, па ќе испадне да си спојам со породилно од кога ќе ми одговара мене Не мора да значи дека ќе ви наложат да го отворите 45 дена пред термин. Важно е матичните (сестрите уствари, зашто јас со неа овие работи ги средувам) да ви средат документација. Испадна да ми продолжат патолошка баш то термин, а секако ќе се породам пред тоа.
Браво Баш ми е мило. Свиркај си и средувај си полека што е останато, се чека на бебка сега. Јас вчера бев кај матичната и баш прашав и она рече незнам ќе видиме, мада и јас секако имам во план да поднесам освен ако не дај боже се породам до тогаш. Ништо не губиме ако поднесиме, а комисијата изгледа како се расположени продолжуват, на кого како со среќата се вика тоа.
Едно прашање .Вие што носите секој месец боледување за паталошка во фонд или по меил,дали ги доставувате и конзилијарното и од матичната,и документот од работа,или е доволно само боледувањето па тие секако си ги проверуваат придонесите?