Четврток/петок може ќе има, па минатиов четврток пуштија првата група, одма сакате во понеделник пак Се шалам ова по логика, пошто јас секогаш 18-20ти зимам и секогаш петок барем до сега
На 3 пати ги исплаќаат, во четвртокот имаше, сега ќе има оваа недела ама кога ќе си проверуваме секој ден..сите чекаме ајде ќе биде
Ne bi trebalo, ako e problem kaj edna ili dve nema da ima pusteno a nie site cekame. Od rabota mi rekoa deka pred dve nedeli uste se odneseni boleduvanjata vo fond, pa kade i da e treba da pustat
Ve molam dali nekoja ima koristeno boleduvanje vrz osova na prethoden spontan. Pred 9 meseci imav spontan vo 8 ma nedela, Sega sum povtorno bremena 5ta nedela, maticniot mi dava 15 dena boleduvanje iako se e zasega vo red. Dali specijalist moze da mi go prodolzi boleduvanjeto kako rizik od spontan i da koristam nad 15 dena? Rabotata mi e mnogu stresna I ovoj pat sakam da se zashtitam od nervozi.
Матичен гинеколог дава 15 дена. Доколку сакаш повеќе можеш да земеш само тоа оди преку комисија. Да отвориш патолошка бременост. И можеш цела бременост дома да седиш. Го затвараат 45 дена пред термин патолошкото боледување.
Dokolku ovaa bremenost nemam problem, dali specijalist bi mozel da mi dava izveshtaj vrz osnova na predhodniot spontan kako potencijalen rizik?
Мислам дека без проблем ќе добиеш и во плус е ситуацијата со короната. Земи упат од матичен гинеколог за кај специјалист или на приватен во некоја од приватните болници и ќе си побараш.
Мислам дека може. Матичниот гинеколог ќе ти даде упат и на него ќе пише дијагнози. Лекар ќе те прегледа и ќе кажеш дека ти треба мислење затоа што сакаш патолошка да ти отворат. Мене ме водеа со крварење во цела бременост, дека е ризично многу и дијагноза од предвремено породување.
Зависи како ќе ти се посреќи, може по 2 месеци, јас чекав 4. А најправилно не би требало да има чекање туку треба да добиеш пп 2 недели отприлика откако твојата фирма ќе помини плата.