Началникот на гинекологија не сака да ми го даде потписот за во комисиско бара да ме прегледа ( оти можи сум била на одмор во бугарија) а јас дома лежам не сум мрдната шо да прам?
Па реално ако не те прегледа како потпис да стави? Нас на приватно ни даваат, ама имаме историја на прегледи кај нив. Ва
Матичнава ми рече немора да се појавиш а таа е на одмор незнам шо да прам.. а ваму и шеќер имам и плус со хормони заебанции и плус еден миссед и одвреме навреме болки вртоглавици и десната нога ми се здрвува ама ептен ретко има шанса да ме одбија? А те нема одбиено досега? од кај си? То да ама матичнава и рече да не се појавуваш а зошто незнам... ќе видам одручек ако е тука началничкава да појдам ако не утре сабајле
Каде да не се појавиш на комисија или преглед? На комисија не оди, прати друг. За преглед во ремедика еднаш ми дадоа на непрегледано. Др. ми беше на одмор и друг др. само ми напиша. Не платив ништо. Ама сепак мора да те види.
Од Скопје сум. Само еднаш имам земено мислење од Гак, после почнав да одам во Ремедика. Не ме одбија никогаш. Ќе си кажеш каква ти е состојбата и даваат без проблем.
Матичнава моја е позната кај нас дека ако немаш мака да речам таа да види дека имаш проблем ако не не а мене башка и од ендокринологија ми пишаа да бидам на боледување раади шеќерот и хормоните и дека имам еден миссед јас си имам сакаква документација дека имам потреба од боледување само проблем е шо немам константна болка како шо бараат тие туку одвреме навреме имам болка ако ме стават на цтг и ако немам болки во тој момент значи пропаѓаат целата документација шо ја имам од специјалисти или?
Би требало да ти дадат. Сепак неможеме да тврдиме 100 посто. Оди и види. Ако не, ти кажав приватно оди.
Нема врска јас сум на боледување ради шеќерот што боцкам инсулин ради бебето а со бременоста немам ама баш никаков проблем а ми даваат без проблем..само јас идам им кажам ради шеќерот сум и ми дадат..ама лично морам кај специјалист
Kaj koja doktorka odis vo centarot? jas bev kaj toso ama posledno od ko ostanav bremena kaj biljana pojdov oti bese toso plaseski na odmor
ke vidam ako ne ke se kacam gore kaj direktorot na bolnicata kako so mi kazaa naprajv:/ jas da znaev ke si pojdev
i jas ne sum od sk jas samo na kontroli imam odeno nemam lazeno fala bogu... ama toso mi rece so so ke doznajs prvata sreda kaj mene i taka naprajv ama ne bes etuka toj na odmor bese i ova biljana me prezede
Нема врска Јас од прв ден сум на боледување цела бременост од ремедика ми даваа мислење за патолошка и не сум имала никогаш проблем околу боледувањето и нема врска дека за тоа ти треба врски