Не знам искрено. Мене минатиот месец на 18ти ми пуштија за јануари. За декември имав земено предходно.
Mhm bas ke vidime ovoj mesec kako.ke bide mene vo dekemvri mi napravija prekin od 2 dena i morase januar da me plati firmata .... i zatoa u fevruari zemav za dekemvri ..... sega veke.trebase da bidam tekovno ama eve uste nema se nadevam.deka.naskoro ke pustat
aj da prasam pocetnicko prasanje, otkako ke se odnesat dokimenti vo fond, sose transakciska, posle sekoj mesec se nosat isr obrasci i slicno, ili? otidov da go zemam isr za februar ama za mart ke nemam bolovanje deka sme zakasnile. ne znam dali za februar treba da go odnesam isr to vo fond ili ne
Секој месец треба да ги носиш истите документи само новото боледување за тој месец. До сега немам уште ништо добиено.
Девојки здраво . На породилно боледување сум од 1.02.2021 под шифра 047.1 . Мојата матична спомна нешто демек оние кои се на породилно боледување , породилното им се отвара месец дена порано . Некако ми нема логика , зошто би ми ги крателе деновите од породилното . Некоја да знае како е точно сега ?
Јас планирав одморот да си го користам после 9 ти месец и по потреба .... Тоа 45 дена месец и пола ќе му дојде ... Многу безвеза тоа .
Мамички а некоја дали знае од што зависи колку порано ќе се отвори породилно ? Прашувам тука бидејќи матичната не ми е баш стручна ...
И јас бев како @DELFINA81 со истата шифра, мене 45 дена пред термин ми е отворено. Тоа зависи од комисијата, ама во принцип сега скоро на сите (со некој исклучок) им одобруваат така, 45 дена пред термин. Инаку парички нема бе девојки...месецов прв пат ми каснат, таман ги пофалив
Таа 047 како и ти, предвремено раѓање(мислам беше називот). Ако работиш во ок фирма ќе си земеш одмор после патолошка и ќе си продолжиш после тоа на породилно, ако не како ќе ти одобри комисија така,нема многу избор.
До 20та со O20.0 одат најчесто (како заканувачки абортус) по 20та О47.0, предвремено раѓање... тие шифри мислам дека покриваат патолошка....