И мене уште ми немаат ништо пуштено..плата земам нљ 5 најдоцна 6ти ама еве за март месец уште немам никакви средства примено...што се случува да не има информација некој можеби?
Здраво. Сакам да ве прашам за помош пријавена сум на 13.08.2020 на патолошка сум од Јануари 2021год. Поднесов во фонд за Јануари, Февруари и Март документи ми рекоа не ми следува исплата неам раб.однос 6 месеци се што било после 14.02.2021 ми следува. Не ми е јасно дали следниве месеци ќе ме исплаќаат или не за Март не ми исплатиле уште.
А кажете ми во врска со решението од фонд кај мене сеуште не ми е стигнато на адреса. Не сфаќам зашо вака прават
Мене ми стигна решението од пред 1 недела...ама џабе што стигна кога немаат исплатено... Дан ти е стигнато на стара адреса или незнам.. мене ми стигна кај мајками
Благе везе нема. Јас уште ко почнав комисиски дома да седам ми беше на новата адреса пошо одма сменив се пред да дознаам и дека сум трудна. Не ми се верува значи страшно. Јас бев од 22февруари до 22март под фирма со плата нели први 30дена. После за тие 8 дена демек од 23март до 31 март ми рекоа ќе ми исплати фонд.на 20ти април се јавив у фзом,ми рекоа нема доставено документи. Се јавив у фирма баш истиот ден ги пратиле за март и тие за пола април. Сега им однесов ново комисиско решение у фирма од 24април до 24 мај. И сеа кога исплата,значо хаос чоече.
Јас за февруари зедов плата од работа и од 27.02 до 28.04 ми дадоа комисиски од фонд...сега пак го продолжив и пак ми дадоа два месеци од 28.04 до 29.06.. за март сега требаше да ми префрлат еве немам...значи страшни се
Па шо ти викам за март ми се 8 дена шо треба да ми ги исплатат. Ко милионите да им ги зиаме боже ме прости
Мене цело треба да ми исплатат...многу се нервирам ..а прашав пред неколку дена ми рекоја дека све е во ред дека сум за исплата...утре не верувам ,неработен ден е
Девојки дали има некоја минатата недела да поднела за продолжување на паталошка,а да нема сеуште одговор?Кај да се обратам ми треба да знам дали ќе ми е 45 дена пред термин,за да можам да земам одмор пред породилно...ако е така би било до 10ти и ќе немам време кога да го пишам одморот ако не одговорат денес,утре .