@Stressed Out Како си? Отвори породилно?Колку време порано ти побараа 45 дена или им промакна некој ден?
јас се јавив повторно дури на 26ти април го разгледале предметот до крајот на месецов да чекам исплата не се арни не дефинитивно
Епа супер искрено да ти се смачи не ми се ни бркаат врски ,цела недела од матичната до комисија не е стигнато и ја треба да барам кај заглавило....Ајде со лесно
Здраво девојки Ми стигна решението за патолошката. Дали треба да го дадам на газдите? Каква е постапката што треба да правам?
Не треба да го даваш,тоа си е за тебе пресметка колку ќе ти бидат примањата,а во фирма ќе си носиш боледувања секој месец.
По правило мислам така треба,ама се случува и да имаш исплата а решението да не е стигнато.Ти секако јави се и прашај си дали им се доставени документите и дали се во ред.Јас сама по маил испраќам и секогаш добивам повратен маил дека ќе бидат спроведени .
Zdravo Na patoloska sum 5 ti mesec preku fondot si zemam redovno isplata No sega ke e zatvorale firmata preku koja zaminav na patoloska bremenost Pa dali mene ke mi sleduva da si zemam preku fondot patoloska i posle porodilno Dali ke mi sleduva bidejki ke e zatvorat firmata?
Дали патолошка бременост се води до момент на порагај или претходно се отвара породилно па со самото тоа и завршува пред 9м да наполни бебе?
Vo juni ke go glasaat zakonot za izmeni zo trudnicko boleduvanje ke bide 12meseci izvinete na latinica
A доколку се изгласа ќе важи само за тие што допрва ќе бидат на породилно или и за тие што веќе сме ?
Јас цела бременост сум на патолошка. Термин ми е 18ти јуни, а од 5ти мај ми е отворено породилно. 45 дена пред термин. Ама секако законски ти следува 21 работен ден за оваа година и 21 за наредната па кога ќе треба да тргнеш на работа ќе си користиш одмор и нема да го оставиш бебче на 7,5 месеци.
Сакав сега да го користам па да продолжам со мерките. Термин ми е ноември па ќе ми пропадне, нема са можам да го искористам после порагај здравје. Ама како почнаа да олабавуват мерки, се мислам да не укинат и за теудниците па да морам патолошка да отварам