Јас дури сега поднесов документи во фонндот, за јуни,значи ке се изначекам а инаку не ги прашав, што се носи наредените месеци? само иср и комисија или се комплет како првиов пат?
јас комисиско никогаш не ни носам. Пишува во барањето дека не треба, а документите секој месец се истите.
Devojki edn prasanje kolku dava maticniot ginekolog boleduvanje ? Jas sum 7ma nedela ama mnogu nastinav a na rabota sum celo vreme podlozna na infekcii pa sakav da mu pobaram na maticniot barem prvite tri meseci bidam na boleduvanje , dali e mnogu rano ako sega pobaram ? Sto mislite i sto bi me sovetuvale ? Da ne ispadnam smesna kaj doktorot.
Oва во Ск? На самото барање пишува што се поднесува, не може да бараат ништо надвор од тоа. Комисиско не треба пишува на самото барање.
Ве молам за совет во врска со темава.Бев на боледување 15 дена со дијагноза заканувачки абортус, Боледувањето ми го даде матичен лекар плус имав 2 мислења од лекари во болница кајо кои се јавив поради крварење во период кога мојот матиче не беше достапен(еднаш бев на преглед за викенд, еднаш навечер). Сега крварењето ми се смири, и матичниот ми го прекина боледувањето. Вработена сум во друг град и секој ден патувам по 50 км во 1 правец со тоа што менувам 3 превоза, 2 градски автобуса и 1 меѓуградски, и сега тоа ми претставува голем проблемна топлово време,имам јаки болки во пределот на кичмата и ме боли целиот долен дел (да не ми се смее некој ама имам болки во пределот на вагината) како сите канали да ме болат, обично таква болка сум имала за време на менструација, почнаа да ми се јавуваат и отоци на нозете и да ми се подувува вена на ногата и да ме боли. Ве молам ако може некој да ме посоветува како да отворам патолошка бременост, за какви дијагнози одобруваат,бидејки веке немам крварење фала богу ама многу ми е мачно одењево на работа. И капак на се во фирмата моја веке примиле замена за мене за да имало време да ја научи работата до Декемви кога ми е терминот на породување. Моментално сум 15 недела.
Ако си имала мислење од специјалисти од болница си можела нив да ги искористиш и да го продолжиш боледувањето. Зошто го прекина?
Глупости.. Леле јас ептен сум среќна со мојата матична. Ич не го тупи за ништо. Чим имам мислење од специјалист, не поставува прашања.
Јас незнам што е ова со матичните јас немам проблем ни си боледување напротив сам ми предложи да седам дома до крај плус сите прегледи кај него ги правам ни за скрининзи не сум одела на др место па фала богу се е ок.
Odi kaj specijalistite kade sto si odela, baraj da ti pisat konzilirajno mislenje za krvarenje vo rana bremenost, I zemi si komisisko boleduvanje. Ke dobies so takva shifra komisisko boleduvanje.
Ама сега бидејки ми е затворено боледувањето, нели мора прво матичен да ми отвори пак боледување, па пак специјалист, па тогаш конзилијарно?Тогаш кога бев во болница и рекоа за да ми дадат мислење од 3 ца доктори со таа дијагноза што ја имав заканувачки абортус треба да лежам во болница, ама докторот ме посоветува дека подобро е да мирувам дома.Сега не верувам дека ке ми дадат боледување со иста дијагноза бидејки крварење веке немам ама имам еден куп други маки, а патот ме убива највеке.