Zdravo devojki da ve prasam ako nekoja imala situacija vakva vtoroto komisiko boleduvanje mi go dadoa 24 Dena I mi zavrsuva na 16 juli, a jas kaj ivf specijalist sum na 21 juli na pregled sto moze da se napravi vo toj period za da ne mi se prekine boleduvanjeto, imal nekoj vakva situacija.
Здраво девојки. Дали некоја рефундирала клексани сега брзо? Даден е извештај од трансфузиолог за 90 клексани за 3 месеци. Може ли пред да истечат тие 3 месеци да се поднесе барање за рефундирање па потоа уште едно или две барања или мора да истечат 3 месеци па да се поднесе барање за рефундација на сите 90 клексани заедно?
Pa prvo maticniot ginekolog nema da ti dade potvrda za aplukacija za 90 kleksani ako ne se isteceni 90 Dena neli ti racuna od datum na prva fiskalna broj 90 Dena I posle toa ti dava potvrdata I so drugive dokumenti podnesuvas.
Zdravo, da, sekoj vtor mesec od komisijata baraat zadolzitelno dostavuvanje na konzilijarno mislenje za da se prodolzi boleduvanjeto.
Секој месец бараат, ама на Гак сеуште нема комисија за конзилијарно и се оди во соба 36 (со упат од матичен гинеколог) на ехо и таму ви даваат извештај, па потоа со тој извештај комисијата ви го продолжува боледувањето. Доколку не ви се оди на Гак, во Ре медика и Систина има конзилијарно ама незнам како оди таму постапката.
Mene mi pobaraa zadolzitelno konzilijarno. Odam vo Sistina, mi pravat pregled i eho i im kazuvam deka mi treba konzilijarno. Utre denta se podignuva. Od fevruari mene od komisija mi baraat zadolzitelno da dostavam na odgovorot od komsija stoi naznakata za periodot.
И мене ми бараат секој месец задолжително конзилијарно, меѓутоа на Гак нема и од комисијата знаат, па затоа го прифаќаат само извештајот (досега не сум имала проблем). Ако сакаш консултирај се и со мат. гинеколог, сигурно знае.
И мене 2 пати ми бараа конзилијарно но јас само извештај од специјалист од Гак им праќав бидејќи таму нема комисија и ми го продожуваа месец за месец
Да и јас сум на ГАК само со извештај и матичнава го праќа и така поминувам секој месец. Ќе видиме сега овој месец како ќе биде
Јас имам информација од фонд дека породилното го исплаќаат според платата односно дека не влијае патолошката.Па ќе видиме
Комисија немаат формирано а од вчера повторно бараат конзилијарно мислење... Мислите ли дека ќе може со извештај од соба 36 да поминам овој месец? Задолжително конзилирано ми бараат... Во Систина како е процедурата и цена знаете ли? Бо Њу борн не даваат
Jas sum so konzilijarno od Sistina veke od fevruari. Pregled i eho pravis, cini 2650den. I mu kazuvas na doktorot deka i konzilijarno ti treba. Go izgotvuvaat i utre denta go podignyvas. Konzilijarnoto e so vaznost od 2 meseci po baranje od komisijata.
Kaj Dr. Jordanco Ivanov. Imam samo pofalni zborovi. Sekogas izleguva vo presret, dostapen e na viber, telefon, azuren. Jas ne bi rizikuvala prekin na boleduvanjeto poradi konzilijarnoto, naplakjaat samo redoven pregled i ehoto, ne se plakja plus za konzilijarnoto.