Kaj mene postojano docnat. Otkako ke im pisham na meil utre den odma mi isplakjaat. Ako si od Skopje pisi im na ovoj meil podracnasluzbaskopje@fzo.org.mk , odma vrakjaat. Prashaj si dali ti se vo red dokumentite i koga da ocekuvas. Kaj mene stigna na 25, otkako im pishav na 24 meil.
После еден месец боледување од фирма ми рекоа дека од сега треба сама да си средувам документи и да си носам во фонд Ке сакате ли да ми кажете што ми треба од документи освен боловањето??
Јас имам закажано на 19ти за извештај на ГАК. на 23ти ми завршува боледувањето, ваљда ако ме одбијат ќе стигнам до 23ти да одам во систина за конзилијарно. Ова е страшна работа малтретирање до бесвест
Mene mi ima zavrsvano boleduvanjeto na 5ti a na konzilijarno bev na 7mi(taka se pogodi doktorkata). Bitno datumot da go pisi doktorot za od koga ti treba boleduvanjeto. A den dva pokasno deka e pusteno mene ne mi napravija problem. Ova za Bitola ti kazvam.
Кај мене одма ако закаснам ме бараат на работа или те условува дека покасно ќе ти пушти документи за исплата од фонд.. Јбг
Првиот пат кога поднесуваш во фондот се носи N1 образец ,копија од лична карта и трансакциска сметка , и боледувањето од матичната . Таму ти даваат бројче во фондот и со тоа бројче си ги доставуваш само боледувањата секој нареден месец порано пред да земе фирмата плата
До сега ми бараа само извештај од специјалист месечно(6ти месец). Сега ми се јави матичната да ми каже дека од комисија барале ем извештај ем конзилијарно Како иде процедурата сега јас поима немам
Kaj specijalistot ke si odis isto kako i dosega, ti se potpisva toj i + uste dvajca doktori i posle niv potpis od direktor na bolnica. Odi si kaj specijalistot ama od sabajle za da gi fatis i drugite doktori na smena. Ke mu kazis deka si za konzilijarno pa toj ke te upati so kako
Ова многу комплицирано барем да даваа 100% исплата … јас одам во систина не знам за таму како е баш ќе се распрашам thx
Конзилијарното го однесов кај матичната и во рок од 40 минути доби одговор да одам во Букурешт за да потпишам нешто ме побарале од таму Знаете зошто е ова?
Девојки на ГАК ќе ја пуштат конзилијарната комисија да знаете само среда ќе работат. Такво инфо добив од др од ГАК. Поздравче.
Здраво. Имате ли некое ново инфо дали на ГАК почнаа да даваат конзилијарно? И како ви гласи упатот, за каде (било за ГАК било за Чаир - кој какво искуство има) што ви го даваат матичните кога ви треба конзилијарно? Сестрата кај матичната за да ми закаже термин ми вика требало да пишува нешто ...конзилијарно... јас на мој термин не гледам нешто такво за да следам термини, а она го гледаше ама немаше термини. Не ли може да се земе упат во акушерска соба36 за ова? Фала
Има термини. Само среда работи конзилијарно на ГАК. Упат матичниот треба да ти даде. Јас бев денес на конзилијарно.
А како ти гласеше упатот? За каде точно? За Акушерска амбуланта 1, 2 или нешто друго? И дали брзо заврши работа или чекаше многу?
Требаше во амбуланта 28 така ми кажа докторката од Гак последниот пат кога бев, ама сменија ми се јавија од ГАК за во амбуланта 37 дека прегледуваат. На самиот упат пишува за конзилиум. Треба матичниот да знае ваљда не е до толку.
Ма да на упатот не пишува бр на амбуланта, само дека е до ГАК. На врата обезбедувањето ќе ти каже во која точно