Ми рекоа од кај матичната дека треба да гласи упатот за конзилиум и имаше термин само за денес. Ама рано ми е да одам сега за извештај. За недела две треба да одам а термин ми рекоа има само за денес за следен период немало пуштено. А матичната ми оди на одмор и ќе треба да ја барам замената која не ја ни знам. И сакав на мој термин сама да следам кога има слободно па да ги барам за упат. Ама на мој термин нема такво нешто за конзилиум и тоа ме бунеше, ама изгледа само за докторите е видливо Фала ти
Нема врска јас сум до 23ти дома по претходното боледување. Па вчера бев. Кога има термин одма закажувај. Дај боже да пуштат до крај на месец. Ама се плашам да кажам дека само вчера беше тој термин.
Здраво феминки.Имам едно прашање..боледувањето ми е до 19 јули а од 20 треба да отворам породилно.Што документи треба да ми даде матичната за отворањево на породилното за да однесам на работа?инаку сум на паѕолошка и последново продолжување ми беше заклучно со 19ти јули
Здраво женски. Комисија ми го продолжи боледувањето до 11.09 а термин ми е 25.09. Нели 45 дена пред термин се отвара породилното? Прво боледување од комисија ми е досега бев две недели од матичен
Не мора да значи 45дена, кај сите различно одобруваат боледување. Кај мене беше исто, последното боледување ми истекуваше една недела пред термин. Тогаш и отворив породилно.
Kaj mene ushte nishto,mozhebi posle 4. A sum primetila ako se javam vo fzom,nemaat vishe odgovor i samo maftaat denes denes posle 4 haha
Mamicki za mesec Maj imate li zemeno patoloska nekako bash me zaboravija, a isto I za kleksanite mi nemaatt pusteno
Се отвара точно 45 дена пред термин боледувањето?има ли опција за боледувањето да биде до денот на пораѓај?
Pa nemoze da bide bas do den na poradjaj ima zakonski minimum zatoa pred termin treba doktor ke ti kaze kolku.
Mene pak matichnava mi reche komisijata ke ti go otvori boleduvanjeto, sega vika teraj vaka so konziliarno,pa ke sme videle shto kako. A jas posho termin mi e 10oktomvri po rachunica, 45 dena pred termin bi bilo negde avgust kraj da go otvoram,ma da takov muabet slushnav od matichnata