Ај ве молам за кој знае да ми каже. 1.Додека имам боледување, патолошка фирмата неможе да ме избрка? 2.Дали од инат би ми направиле проблеми во однос на тоа да несакаат да ми средат документи за трудничко?
Да ама за вторите 30 сигурно ти барале конзилијарно. Како и да е затоа пишав дека тое е според моето искуство. А и според тоа што ми објаснија комисија на почетокот одобрува максимум до 60ден а после бара конзилијарно.
Зависи како си осигурана ако си на неопределено не можат да те избркаат,а ако си на определно по завршувањето да говорот можат да те напуштат. Ако не сакаат да ти однесат боледување и тие ќе си имаат проблем со платата после вториот месец или ќе мора да ти исплаќаат цела плата.
Зависи каков договор имаш и какви се работодавачите. Ако си на неопределено нема шанси да те отпуштат од работа.
Дури пред месец дена бев на конзилиум. Пошо на ГАК не беше сеуште отворено конзилијарното. А еве утре одам на 2ро конзилијарно. 2ор пат од кога сум на патолошка (од февруар)
Имам недоумици. Работам во образование, сите страни се контрадикторни дали можам да користам мерка за ослободување на трудници од работа со физичко присуство. Едни викаат не, други да. Нели ќе одиме со физичко присуство од 1 септември. Е сега колку може да ми даде боледување матичен гинеколог? Ако отворам патолошка и се префрлиме на онлајн можам ли да ја прекинам? Без конзилијарно колку можам да користам патолошка, 2 месеци, само со извештај?
Женски дали некоја има инфо да ми разјасни... Мене до 20 август ми е патолошката, а од комисија препорака е од 21 август да ми се отвори породилно! Е сега јас сакам да земам одмор ( ако можам ) па прашањето ми е: Парите што ќе ми ги префрлат на трансакциска за август за некои си 10 дена и за септември исто ќе биде негде околу пола плата дали ќе ми има влијание на просекот за породилно? Пошто ако има значително ќе ми го намали просекот. Фала
Денес докториве од конзилиум на ГАК изјавија дека само уште денес ќе има конзилијарно и веќе не. Што е работава? Ради зголемениов број на позитивни случаеви или? Мене ми дадоа до 03.09 да бидам и од 3ти септември да отворам породилно. Само 12 дена. Ма да ме чуди зашо така им кажуваа на др пациенти.
Девојчиња што правите во врска со конзилијарните Треба во септември да поднесам ама на ГАК веке нема комисија а кога се јавив во Ремедика ми рекоа 6000 Дали може со извештај од ГАК или мора некаде на приватно р.с На клиника каде би ми дале извештај соба бр 36-37 ???
Јас цела корона конзилијарно од Систина земав. Си плаќаш само преглед и ехо 2600 ден. И си кажуваш дека ти треба и конзилијарно, истото важи 2 месеци.
@Danicka00 aj please kazi mi poveke za ova vo Sistina konzilijarno, jas bas denes razgovarav okolu ova so maticen, mi kaza prvo 15 dena od nego, potoa so izvestaj od specijalist da odam na konzilijarno pa da dobijam od niv uste mesec ipol. Posto generalno taka kaza-racunaj dva meseca da bides pokriena
Prvo maticen otvora 15 dena boleduvanje, potoa odis na specijalist nezavisno dali e na drzavno ili privatno, zadolzitelbo treba da pishuva na izvestajot preporaka strogo miruvanje i boleduvanje, i komisija ti otvora boleduvanje od 1 mesec, so odgovor za prodolzuvanje potrebno e konzilijarno, pred da zavrshi toj mesec, odis na kontrola i konzilijarno(potpis od 3 doktori) i vazi 2 meseci, jas poradi toa sto nemase na drzavno odev vo Sistina toj mesec na pregled. Potoa toj izvestaj i konzilijarno maticniot go praka vo komisija koja ti odobruva boleduvanje.treba da se vninava na datumite, sekogas treba den, dva pred istek veke da ti bidat isprateni dokumentite od strana na maticnata do komisijata. Dokolku imas prasanje slobodno pisi
Мислам дека ќе пројдеш само со извештај од специјалист на ГАК од соба 36. Ќе им кажеш за што си. Јас така терав, само последниве 2месеци фатив конзилиум на ГАК, затоа што од 27ми сум на породилно. Така да види со матичната ако не ти се даваат мн пари приватнп распрашај се дали ќе проаѓаш само со извештај од гак.а инаку за патолошка прво 15дена матичен после извештај од специјалист па конзилиум. Ако поминеш без конзилиум на коњ си