Јас имав грешка од фирма во пресметката на плата. Може за тоа да ти касни, треба да исправат кај мене, ама писмо од Фонд пратија после 3 мес. Исто чекам за јуни.
Јас поинакво искуство да споделам во врска тоа отворање патолошка. Јас многу сакав да си одам на работа, барем додека можам, ама ми се јавија од работното место, од утре не иди на работа, (незнам ради пандемијата имало пораст на заразени) оди на матичен и извадиси боледување за патолошка. Ако веќе тие барат да не одам, зошто да отворам боледување зошто не си регулираат таму дека тие бараат да не одам. И јас да барам да молам, да трчам по комисии за боледувања, а мене ми се оди на работа, убаво ми влијае работата.
Нашата чудесна земја иста сум и јас ама си вадам боледување што да правам инаку јас и морам веќе дома така да…
Здраво, сакам да ве прашам, се водам на патолошка бременост уште од март месец (вработена во државно училиште), пријавена 7месеци до март со плата 14 000 ден. Денеска ми пуштаат пари од 7 000 ден, за месец мај. Прашањето ми е: по која основа се пресметува процентот на исплата по месеци?
Јас знам дека е 70% од плата пример во твојот случај би било 9.800 а како дошле до 7.000 стварно незнам… прашај си нем да имат грешка направено
Здраво феминки, имам отворено боледување 1 месец конзилијарно од 02.10.2021, што од документи ми е потребно за да однесам во фонд и до кога се носат документите?Ве молам и бројче некое ако имате од ФЗОМ, на броевите од веб страната никако не можам да ги добијам... Фала ви
Za isplata na boleduvanje treba da gi odneses boleduvanjata od maticniot ginekolog, mislam deka i izvestajot od konzilijarnoto ti treba i kopija od transakciska smetka ama prasaj si posigurno na ovie brojcinja 02 3147 022 ili 02 3125 044,obicno na ovie mi krevaat.
Да на 30 ти имаше исплата, мислам јас тогаш зедов некои можи порано или покасно земаат. Пиши им на емаилот јас им пишав и ми одговорија дека во налог е за следна исплата и вистина по неколку дена добив пари
info@fro.org.mk види пиши им треба да им пишеш податоци матичен број име презиме јас и адреса им пишав за секој случај и прашав кога ќе има исплата
Devojki zdravo, Nova sum na temava i ne sum voopste upatena kako funkcionira ova so patoloskive, a koga gi rasprasuvam doktorkive uste tolku me zbuunuvaat ... Jas sum veke vlezena vo treti mesec i dosega koristev 15 dena od maticen, pa mi prodolzija so prvo stepena i mislev deka sega ke treba so konzilijarno so potpis od trojca doktori, megutoa maticnava samo me upati na klinika, napraviv eho tamu i mi pisaa sovet za miruvanje, medjutoa nemam potpis od trojca doktori, i koga ja prasav mojata maticna mi rece ovoj izvestaj e dovolen ... Moze li nekoj podetalno da me upati