I mene prvo mi prodolzija 2 pati samo so izvestaj od specijalist od Gak, 3tiot pat komisijata pobara konziliarno. Isto pred konziliarnoto mislenje moras prvo na specijalist, pa so toj izvestaj na konziliarno. Za konziliarno ke gi treba upat od maticen.
Поради короната термините за конзилијарно беа укинати и затоа комисијата одобрува и само со мислење од еден доктор За нареден пат ако ти бараат конзилијарно провери на ГАК мислам дека пак ги отворија термините за конзилијарно секоја среда
За патолошка прво ти требаат 15дена од матичен одкако ќе поминат 12-13дена ти требаат потписи од 3доктори тоа е конзилијарно и се продолжува секој месец
Мајки некоја што била во чаир за конзилијарно има? Од матичен ме праќаат н приватно а се јавив таму викаат имаат
Јас бев во јули и немаше никаков проблем. После читав тука дека не давале и таму, но чим ти рекле сега од Чаир дека имаат оди таму. Провери на мој термин и за ГАК, почнаа повторно да пуштаат.
http://mojtermin.mk/map/specijalist...inekologija_i_akusherstvo&resource=1182304200 Ако не ти го отвори линкот барај специјалист комисиски преглед
До кој месец бременост може матичен гинеколог да даде боледување 14дена, 8ми месец сум матичната не ми дава боледување под изговор дека треба да ми отвори трудничко боледување
Девојки тие што сте на патолошка бременост како планирате да ги искомбинирате тие 45 дена до породувањето? Рано е за отварање породилно а комисијата не го продолжува боледувањето
Законски мора да се отвори, така налага и комисија и закон. Ја со термин 5 ноември отворено ми е од 22 септември
На форумов читав дека некои членки користеле одмор во тпј период. Јас здравје мислам да пробам така ако ми дозволат од работа ама рано ми е уште. Ако имаш одмор распрашај се во фирма. И пиши што си направила.