Феминки јас мислев дека од раб ке и ги носат бо фонд документите, но морало сама да ги носам...сега за мај и јуни ке ги носам, па сакав да ве прашам дали е потребно да се дадат оригинали од иср и извештај од комисијата или може копии... а за исплата како што гледам бајаги се чека...
Мешиња јас денес бев кај др што ми правеше ивф и ми даде извештај за боледување бидејки постелката ми е многу ниско и постои опасност. Се јавив кај матичниот ми рече со мислењето од специјалист ќе ме прати на комисија. Дали треба лично да одам или може сопругот? Каква е процедурата?
Може да пратиш било кој да ти заврши работа. А која недела си? Јас сум на боледување со истата дијгноза.
Сега сум 22+3, но од истиот период како тебе сум на боледување. Сега со нетрпение чекам преглед следната недела да видам дали се качила нагоре постелката, иако јас сеуште чувствувам тежина долу и болки.
Никако ти да одиш. Секогаш праќај некој друг. Денес завршив со комисијата и ми пишале да отворам породилно на 26 јули. Значи не пропуштаат еден ден. Точно 45 дена
Искрено се надевам дека ќе има подобрување на следниов преглед, бидејќи постелката сама се качувала нагоре до кај 24 недела....ако сакаш ќе ти пишам како ќе поминам
Денес матичниот ми отвори 15 дена боледување заклично со 22.07 па потоа ми рече да одам кај заменската бидејки тој е на одмор и таа ќе ми продолжела уште 15 дена па дури потоа на комисија малку ме збуни, како ќе ми се продолжи кога е веќе затворено на 22.07.17
никако - мора да се оди на комисија после 15 дена. Нема опција матичен гинеколог (или замена, тоа е исто како матичен) да даваат повеќе од 15 дена.
Ми пишува да отворам породилно на 26 јули ама матичниот ми е на одмор и ми рече кога ќе се вратам нема потреба одма може и после да се отвори. Може така или мора точно на 26.
@Annah87 има некоја промена кај тебе? Кај мене нема ништо, а мм не стаса да отиде дека до 10.30 се со странки, па џабе ќе идеше.