И мене ми каснат не колму тебе ама веќе ми помина боледувањето и уште нема одговор незнам што е работава
Zenski mene mi napravija problem, me odbija posto nemalo konzilijarno mislenje, a maticnata im isprati i skenirano konzilijarno i plus elektronskiot izvestaj od konzilijarnoto sto go dobivaat preku moj termin, pa odev na vtorostepena, mm licno go nosese konzilijarnoto... Izgleda imaat nekoj problem so sistemot sto ne im gi prikazuva fajlovite. Proverete si ubavo da ne e slucajot toa i kaj vas
И кај мене не даваа одговор па беше мм излезе е ги добиле документите па лично да им ги носи хаос битно ми продолжија само малтретирање
Konecno duri denes zedov boleduvanje za 1 mesec i toa da go odnesam na rabota zatoa sto mojata maticna ne mi kaza deka mi fali konzilijarno mislenje a jas prva bremenoat bas i ne bev zapoznaena so taa rabota, ama mojata maticna i pokraj dva isprateni mejlovi taa ne mi kaza deka mi fali toj dokument uste, nahnadno go odnesov uste nego ii ajde denes so trista kavgi od dvaj da mi go dadat resenieto, inace devojki ne se lazete so skeniranje odete direkno nosete gi dokumentite vo fondo poso jas isto taka praev i na krajot stignav za prekinvanje na boleduvanjeto ama fala bogu se sredi zato odete direkno tamu pa makar i da treba problemot da se resi so raspravija poso fala bogu i na nas ni trebaat tie pari so treba da gi zemame pozdrav i sekoe dobro
Термин на 06.10, отворено породилно од 28ми август, не дозволија поинаку. Среќа се породив на 20.09 па 2 недели ќарив одморот ми го дадоа на крај пред враќање, па наместо на 18.05 се вратив на 01.06 на работа. Тие 45 дена ми значеа многу, барем мене, пред враќање за на работа
Извини што ти упаѓам во одговорот, но ќе можеш ли да ми одговориш само бидејќи имаш искуатво, дали за тие 45 дена порано што го отвораат породилното се исплаќа 100 или 70% од платата? И дали постои некој начин да не се отвори породилното туку пример се враќам на работа...мене истото денес ме информираше гинекологот а терминот ми е утнат за 2 недели што значи можно е и за 2 месеци порано да ме фати отворено породилно и ми нема смисла некако, нели секој ден плус дома ни значи...
100% беа платени тие 45 дена, а и јас сакав да го затворам порано но конзилијарното мислење си одеше и гинекологот не се согласи.
Здраво! Јас сум 7ма недела и моментално сум на 2 недели боледување поради крварења. Во понеделник треба најверојатно да се продолжи боледувањето. Дали знаете како иде постапката? Ме интересира и за отварање на патолошка бременост што треба? И колку се исплаќа од платата дали 70 % или 100%?
Ако овие две недели ти се од матичниот за да го продолжиш боледувањето ќе ти треба извештај од специјалист Извештајот ќе го однесеш кај матичниот и тој ќе ти направи предлог за продолжување на боледувањето и тоа се носи во ФЗО и таму го разгледува комисија и одговорот ти стига на домашна адреса а во врска со плаќањето додека си на патолошка ти исплаќаат 70%
Девојки да прашам нешто Дали на конзилиарните пишува за колку време е и препорака кога да се отвори породилното или тоа решава комисијата во ФЗО кога ќе ми ги разгледува документите
Тоа го дава комисијата како предлог последниот месец пред 45 дена од термин, а го отвара матичниот. А пишува на секое за колку време е дадено, мене ми е на месец.
Мамички дали сте запознаени ако документи пуштиш на второстепена комисија за колку време иди одговор имам боледување до крајот на месецов но на решението кое го примив од ФЗО пишуваше заклучно матичната ми рече дека од декември ќе треба да отвориме породилно но мене ми е рано терминот ми е дури во февруари...
Може потсетување како одеше? 14 дена дава гинеколог После одам на специјалист и со извештајот одам пак кај матичени тој ме праќа на комисија? Таа беше во Букурешт и како работат сега со ковидот? После 14-те дена , мора месец да се продолжи или може и помалку?
Do 60 dena so se tie od maticen sto ti gi dava mozes samo so izvestaj od specijalist a posle odis na konzilijarno, kaj mene komisijata odlucuvase po kolku dena imav ednas 23 ednas 22
Девојки да ве прашам нешто Имам закажано за конзилијарно на ГАК ама термините се многу близу па ме интересира како оди постапката Дали таму те прегледуваат ти пишуваат извештај рачунаат дати колку доктори има во моментот зошто нели требаат три потписа ????? И дали треба да носам некои документи или извештаи од претходно зш матичниот ништо не ми кажа ????
Eden doktor te pregleduva i izvestajot so baranje za konzilijarno go nosat kaj 3ca doktori barem vaka e vo cair jas bev pred 2 nedeli
Zdravo i mene isto mi go zaklucija zavrsno za na 16 dekemvri ama mene terminot mi e februari zdravje boze i mene mi e mnogu rano, jas ako imam uste bolovanje do 16dek ama jas vcera pustiv prigovor deka baram da se prodolzi bolovanjeto posle 16ti dekemvri, i sega mojot prigovor ke se razgleda duri na 12ti dekemvri poso sega uste sum imala bolovanje i bilo mn rano jas nz tocno kako mu odat tie raboti ama znam samo deka ne se ic odgovorni vo fondoo i ne si ja brkaat rabotata
Како бе така даваат значи законски е 45 дена пред термин ако ти е термин на почеток на месец можеби затоа инаку нема шанси да ти отвори многу порано породилно еве и јас сум на патолошка со термин 04.03 ама уште сум на болување сега ми е до 31 па од нова год ќе ми дадат друго до 31.01 па за четири дена додека влезам во 9ти пак и после од 04.02 на породилно…